Veteraan wint Shark Tank deal voor militaire bodysuit

Want to read in English? Click here

Wat doe je wanneer je militair bent en niet tevreden bent over je werkkleding? Dan maak je het gewoon zelf, zo dacht Marie McClain Hill. Ze ontwikkelde een bodysuit voor vrouwelijke militairen. Nu heeft ze ook nog het televisieprogramma Shark Tank gewonnen en daarmee een flinke investering binnengehaald…

Veteraan wint Shark Tank deal voor militaire bodysuit

Drie dingen tegelijk

Het is voor veel vrouwen tegenwoordig heel normaal om dagelijks van rol te wisselen. Het ene moment ben je een medewerker, dan moeder, vriendin, echtgenote en tussendoor wil je ook tijd voor jezelf.

Hill herkent dit als geen ander. Want naast haar sociale leven is ze militair bij de luchtmacht én onderdeel van het cheerleaderteam bij Golden Rush NFL. En alsof dat nog niet genoeg is, zette ze in 2021 ook het bedrijf TORCH Warriorwear op.

Haar doel was om door middel van kleding het leven van vrouwelijke militairen makkelijker te maken. Ze wilde iets maken dat ze in alle situaties konden dragen. Zo kwam ze op het idee om een bodysuit te ontwerpen. Dit kledingstuk droeg ze al jaren tijdens de gymnastieklessen die ze volgde en later als cheerleader.

Ze ontwikkelde de bodysuit in verschillende kleuren, zodat de kleur altijd past bij het uniform. Zo kan hij niet alleen gedragen worden door militairen, maar ook door dames die bijvoorbeeld werkzaam zijn in de zorg. Het voordeel van de bodysuit is dat het op zijn plaats blijft zitten. Het zit immers vast bij het kruis waardoor het niet omhoog kan kruipen. Om vrouwen eraan te herinneren hoe krachtig ze zijn, is het woord ‘fearless’ in de stof geborduurd.

Veteraan wint Shark Tank deal voor militaire bodysuit

Om haar bedrijf te laten groeien, besloot ze mee te doen aan Shark Tank. In dit Amerikaanse televisieprogramma kunnen ondernemers hun ideeën pitchen bij investeerders. Op dat moment had ze al 100.000 dollar aan bodysuits verkocht.

Dat pakte goed uit voor de veteraan. Hill won het programma en ontving 150.000 dollar in ruil voor een aandeel van 22,5% in haar bedrijf. Met het geld zullen er kledingstukken ontwikkeld worden voor militairen die zwanger zijn. Want ook dat is een groep die nog weleens wordt vergeten.

Ik vind het een geweldig initiatief!

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge