Zo vind je de ideale oorbellen voor op het werk

Wordt jij ook zo blij van een paar mooie oorbellen? Heb je er zoveel dat je niet kunt kiezen of kom je juist een paar tekort? In dit artikel vertel ik jou hoe je kunt achterhalen wat jouw ideale oorbellen voor op het werk zijn. Want dit is echt hét moment om even kritisch je collectie te bekijken…

 

Het basis paar

Wanneer je graag oorbellen op het werk draagt, dan is het handig om één basis paar te hebben. Deze zijn meestal neutraal, subtiel en dus niet te veel opvallen. Daarom raad ik je aan om een paar te kiezen dat hoofdzakelijk is gemaakt van één metaalsoort. Denk aan goud, zilver of staal. Wanneer er steentjes in verwerkt zijn, dan is het handig als deze subtiel zijn en neutraal van kleur.

Zo vind je de ideale oorbellen voor op het werk

Alle oorbellen zoals afgebeeld zijn van My Jewellery

Een basis paar oorbellen is ideaal voor de momenten dat je haast hebt, maar er toch goed uit wilt zien. Ze zijn namelijk zo eenvoudig dat ze overal bij passen. Dit paar zorgt er vooral voor dat je er ‘gekleed’ uitziet zonder de focus op je oorbellen te leggen. 

De chique variant

Een tweede must-have zijn de chique oorbellen. Dit is het paar dat, net zoals de basis oorbellen, niet te veel gekke kleuren of materialen bevat. Ze zijn nét iets opvallender en groter. Daardoor zijn ze het ideale accessoire om je zakelijke outfit een upgrade mee te geven. 

Zo vind je de ideale oorbellen voor op het werk

Alle oorhangers zoals afgebeeld zijn van My Jewellery

Deze oorbellen zijn ideaal wanneer je een basic outfit draagt die je nét wat meer uitstraling of pit wilt geven. Ze zijn ook heel handig om te dragen tijdens feestjes op het werk. 

De matchende oorbellen

Als laatste zijn er de matchende oorbellen. Ofwel de gekleurde variant. Iedereen heeft in zijn of haar kast wel een bepaalde kleur die vaak terugkomt. Ga op zoek naar een paar oorbellen waar deze kleur in is verwerkt. Dit kan door middel van bijvoorbeeld kralen, diamanten of natuursteen. 

Bij mij is zwart de belangrijkste kleur in mijn kledingkast. Daarnaast draag ik hoofdzakelijk donkere kleuren zoals donkerrood, paars en donkerblauw. Ik heb daarom één paar oorbellen waar een grote, zwarte Swarovski steen in is verwerkt. Omdat zwart mijn basiskleur is past dit paar oorbellen bij vrijwel iedere outfit.

Zo vind je de ideale oorbellen voor op het werk

Alle oorhangers zoals afgebeeld zijn van My Jewellery

Dit type oorbellen is heel handig op de dagen dat je wat meer kleur aan je outfit wilt toevoegen. Ze maken je outfit af op een stijlvolle manier, zonder dat het saai wordt.

 

Ten slotte

Oorbellen zijn heel persoonlijk en daarom heb ik in dit artikel diverse paren als voorbeeld laten zien. Maar naast de smaak heb je bij sommige beroepen ook te maken met veiligheidseisen waardoor je niet alle oorbellen mag dragen. Daarnaast zijn er bedrijven met bepaalde dresscodes waar je ook rekening mee moet houden. Kortom: kijk niet alleen naar je eigen smaak, maar houd ook rekening met je beroep en de eventuele dresscode.

Groetjes,

Aileen

* Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met My Jewellery . Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge