Probleemloos 40 jaar werken op hoge hakken

Begin december publiceerde ik een artikel over nieuwslezeres over de vraag of ze nu wel of niet verplicht op hoge moeten lopen. Ik ontving zeer uiteenlopende reacties. Een deel van de dames zei dat ze graag op hakken liep, een deel had er een hekel aan en velen zeiden dat het slecht is voor je voeten. Dat laatste, daar kunnen we denk ik niet echt omheen. Iemand zei ook dat je er lelijke voeten van krijgt. Meestal blijft het stil nadat dit soort reacties worden geplaatst. Maar er was een lezer die hier tegenin ging. Zij vertelde dat ze ruim 40 jaar op hakken hoge hakken heeft gewerkt, nergens last van heeft en ook nog in het bezit is van mooie voeten. Say what? Probleemloos 40 jaar werken op hoge hakken? Daar wilde ik meer over weten. Tijd voor een interview met Ineke de Graaf, liefhebber van hoge hakken.

 

Probleemloos 40 jaar werken op hoge hakkenFoto: Pixabay

Om maar direct terug te gaan naar het artikel, moest jij op je werk verplicht hoge hakken dragen?

”Nee, zeker niet. Ik was twintig toen mijn carrière in de detailhandel begon en vanaf dat moment heb ik ruim veertig jaar op hoge hakken gewerkt. Maar dit is altijd mijn eigen keuze geweest. Met hoge hakken voel ik mijzelf vrouwelijk en zelfverzekerd. Mijn houding verandert dan ook.”

 

Hoe hoog zijn de hakken waar je op staat en hoe houd je dat een hele dag vol?

”De hoogte waar ik op heb gelopen verschilt sterk. Ik heb gestaan op naaldhakken van tien centimeter, maar ook bredere hakken van zeven centimeter. Mijn persoonlijke favoriet is de naaldhak. Geef mij een jurk en een zwarte naaldhak en mijn hele dag is goed.

Om het goed vol te kunnen houden moet je blijven lopen. Zodra je stil staat, dan ga je de druk op de bal van je voet voelen. Maar een pedicure bestaat ook niet voor niets.”

 

Is dat het geheim? Een goede pedicure?

”Toevallig ben ik zelf pedicure. Maar ik ga iedere zes weken ook naar een pedicure toe om mijn voeten te laten verzorgen. Dat vind ik heel belangrijk, het zal bij mij echt geen ondergeschoven kindje worden. Ik denk dat toch wel 90% van de bevolking geen aandacht besteedt aan de verzorging van de voeten. Terwijl ze juist veel te verduren hebben.

Misschien is dat ook wel de reden dat ik al zo lang op hoge hakken kan werken. Door de hoge schoenen krijg je snel eelt en dat houd ik dus goed bij. Daarnaast smeer ik mijn voeten ook iedere avond in met een voetencrème. Het is niet alleen goed voor je voeten maar het helpt ook tegen ladders in je panty. En je krijgt er heerlijke poezelige voetjes van.”

 

Krijg je wel eens reacties van mensen die zeggen dat het slecht is voor je voeten? En zo ja, wat zeg je dan tegen die mensen?

”Als het vrienden of familie zijn die opmerkingen maken, dan laat ik ze mijn voeten gewoon zien. Ze zien er nog goed uit en vertel dan dat het een kwestie is van goede verzorging. Maar ik snap ook heus wel dat het niet voor iedereen weggelegd is om zo een lange tijd op hoge hakken te lopen.”

 

Wauw, ik vind het zelf echt heel knap dat Ineke dit kan. Ik ben een grote liefhebber van hakken en draag ze veel maar veertig jaar op naaldhakken doe ik haar niet na. Nu moet ik ook wel toegeven dat ik het eelt goed bij houd, maar niet zo vaak mij voeten insmeer met een crème. Misschien zou ik dat toch eens vaker moeten doen…

 

Groetjes,

Aileen

Vind je het een leuk artikel? Laat het anderen weten!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Share on Reddit
Reddit
0

One Comment

  1. Toevallig heb ik mijn voeten gisteren nog ingesmeerd met een voetencrème. Al loop ik normaal nooit op hoge hakken, mijn voeten wil ik altijd goed verzorgen. Zo ook verwijder ik het eelt.
    Als je kijkt naar foto’s van vroeger, dan zie je dat veel vrouwen dagelijks op hakken liepen. Ik denk dat het vaak wisselen van schoeisel beter is voor je voeten, ik wissel vaak van hak. Maar ik moet er wel bij zeggen dat ik chronische rugpijn heb, dus dat is wel iets waarmee ik rekening moet houden. Maar met hakken is je posture vaak veel mooier inderdaad!
    Babs onlangs geplaatst…En dan lig je op de IC met een dubbele longontsteking… Je leven aan een zijden draadje…My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge