Ask Aileen – zakelijke zwangerschapskleding

Sinds de lancering van ‘Ask Aileen‘ heb ik al een aantal leuke vragen mogen ontvangen. Recent kreeg ik interessante vraag van collega blogger Dorien Aaftink (financechick.nl) over zakelijke kleding wanneer je zwanger bent. Hoog tijd voor ‘Ask Aileen –  zakelijke zwangerschapskleding’.

Ask Aileen - zakelijke zwangerschapskleding

Vraag

Heb je toevallig ook tips voor businesskleding met zwanger buikje? De enige tip die ik meekreeg is om elastische (koker)rokjes helemaal over je buik heen te trekken en je taille en buik te accentueren met een riem. Maar om dat nu iedere dag te doen…

Dorien Aaftink

Antwoord

Wat een leuke vraag! Als eerste staat een rok die volledig over de buik valt in ieder geval netjes. Je hebt ook rokken die eigenlijk onder de buik beginnen en waarbij de buik zelf alleen bedekt wordt met een aparte, katoenen stof. Hierdoor ben je eigenlijk verplicht om een lang shirt over je rok heen te dragen. De katoenen stof is namelijk bedoeld om ergens onder te dragen. Het nadeel van rokken die onder de buik beginnen is dat het je buik niet mooi accentueert. Zeker wanneer je buik wat groter wordt, dan verdwijnt de rok eigenlijk een beetje onder de buik.

Om die reden raad ik je aan om zwangerschapsrokken te dragen die volledig over de buik vallen. Voor een zakelijke uitstraling kun je het beste kiezen voor kleuren zoals effen zwart, donker blauw of grijs. Het accentueren van de buik kun je het beste doen door boven de rok een lint te dragen. Op die manier accentueer jij je buik op een subtiele en elegante manier. Bovendien kun je door middel van een lint per dag zelf bepalen hoe strak deze mag vallen en dan ben je niet afhankelijk van de gaten in de riem. Het voordeel van een lint is ook dat dit heel betaalbaar is. Ga bijvoorbeeld naar de markt en haal verschillende soorten lint. Kies de kleuren die veel in jouw garderobe terugkomen en koop van ieder soort twee meter. Qua breedte raad ik je aan om minimaal één centimeter als uitgangspunt te gebruiken. Naarmate je buik groeit zul je merken dat het lint anders een beetje weg gaat vallen en dat is zonde. Het lint is juist bedoeld om je buik mooi te accentueren.

Vervolgens kun je thuis het lint gaan ‘passen’ door deze boven je buik te strikken. Bekijk voor jezelf wat de mooiste lengte is en knip de uiteinden schuin af. Om te voorkomen dat het lint gaat rafelen kun je het beste blanke nagellak op de uiteinden aanbrengen en dit even laten drogen. Net zoals met de rok raad ik je aan om voor zakelijke gelegenheden lint te kiezen in neutrale kleuren. Als je er heel netjes uit wilt zien dan kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld een zwarte rok en blouse te dragen en te kiezen voor lint in een kleur die hier dichtbij zit. Denk bijvoorbeeld aan donker grijs of donker blauw. Wil je er iets klassieker uitzien? Dan zou je ook lint kunnen kopen met bijvoorbeeld een ruitpatroon in de kleuren zwart en wit.

Wil je toch graag een riem gebruiken, kies dan voor een elastische variant. Dat zit een stuk lekkerder dan een riem die niet mee rekt. Boven je rok raad ik je aan om een blouse met een kraag te dragen. Door de kraag ziet je outfit er meteen een stuk netter en zakelijker uit.

Groetjes,

Aileen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge