Château Spill Rode Wijn Vlekverwijderaar

De kerstdagen komen er aan en dat betekent voor velen dat er wijn gedronken gaat worden. Wijn, veel wijn. Ik ben zelf net zo een wijnliefhebber, vooral een goede rode wijn kan ik erg waarderen. Maar een ongelukje is snel gebeurd en voor je het weet heb jij een vlek van rode wijn in je kleding. Dit soort vlekken zijn echt een hel om te verwijderen. Dus kun jij het kledingstuk meestal beter weg gooien dan behandelen. Maar een aantal weken geleden kreeg ik van Cathy Moerdijk (wijnvrouw van het jaar 2016) de Château Spill Rode Wijn Vlekverwijderaar.

Ze liet mij haar crème kleurige jas zien en na goed kijken kon ik een lichte kring ontdekken. Het viel mij eigenlijk helemaal niet op. Ze vertelde dat het een vlek was van rode wijn en dat deze spray de vlek had verwijderd. Wat? Hoe is dat mogelijk? Ik zag amper een afdruk! Tijd om het zelf te testen.

 

Château Spill Rode Wijn Vlekverwijderaar

Deze speciale vlekkenverwijderaar zit in een klein flesje (120 ml) met een pompje. Ik vind de verpakking chique en het etiket lijkt erg op die van een wijnfles. Donker rood, zwart en crème zijn de kleuren. Ja, heel mooi.

Op de achterkant kun je meteen lezen hoe het product werkt. Eigenlijk is het heel simpel. Je maakt de vlek vochtig met water, gebruikt de spray, spoelt het uit en vervolgens kun je het kledingstuk gewoon wassen.

Verder bevat de spray geen peroxide, chloor en fosfaat. De actieve stof is ook nog 100% biologisch afbreekbaar. Ook staat er op de verpakking dat de spray veilig is voor kleurvaste, wasbare stoffen.

 

 

De test

Ik was aan het begin toch wel een beetje bang voor deze test en koos daarom voor een oud, wit T-shirt. Eentje ik toch al weg wilde doen. Ik gebruik bewust een licht T-shirt omdat ik het resultaat zo goed mogelijk wil laten zien.

Voordat je verder gaat lezen wil ik je nog even vertellen dat ik de foto’s van de vlekken niet heb bewerkt. Daardoor zijn sommige foto’s wat donker. Maar ik wil jou het echte resultaat laten zien.

Op de eerste foto zie je de oorspronkelijke vlek. Toch best groot. Ik moet zeggen dat het best raar voelde om de laatste druppels rode wijn bewust op een shirt te laten vallen.

De foto in het midden laat zien hoe de vlek er uitziet nadat ik deze heb behandeld met een vochtige doek. Ik heb na het druppelen van de rode wijn op het T-shirt ongeveer 5 tot 10 minuten gewacht voordat ik de doek erbij pakte. In de meeste gevallen moet je namelijk eerst even een ander kledingstuk pakken en jezelf omkleden voordat jij het item met de vlek kunt uittrekken en bevochtigen. Vandaar dat ik even wachtte.

Op de derde foto kun je zien hoe de vlek er uitziet na het behandelen van de spray. Het shirt lag op de tafel met een blauw doekje er onder toen ik de spray ging gebruiken. De kleur van het doekje zie je er dus wel een beetje doorheen.

 

 

Omdat ik het T-shirt aan de voorkant bedruppelde met wijn ontstond er ook een vlek aan de achterkant. Op de foto rechtsboven kun je deze vlek zien. De foto er onder laat zien hoe de vlek er uitziet na de behandeling met de spray en op de onderste foto zie je hoe het T-shirt er uitziet nadat ik de spray heb uitgespoeld. De foto’s aan de linker kant laten hetzelfde zien, alleen dan met de vlek aan de voorkant.

 

Conclusie

Wat mij opviel tijdens de behandeling is dat de vlek enorm snel wegtrekt. Het is werkelijk een kwestie van een paar seconden voordat je een verschil ziet en een halve of een hele minuut voordat de kleur is weggetrokken. Wat overblijft is een gelige plek die na het uitspoelen verdwijnt.

Zoals je op de foto’s kon zien is de vlek volledig verdwenen na de behandeling met de spray. Daarbij moet ik wel benadrukken dat het belangrijk is dat je niet te zuinig gebruik maakt van deze spray. Als je te weinig gebruikt dan haal je namelijk niet alle vlekken er uit. Dat heb ik gemerkt toen ik op bepaalde stukken te weinig gebruikte.

Als laatste moet ik benadrukken dat het effect van de spray afhankelijk is van hoe snel jij de vlek behandeld. Cathy liet mij haar jas zien en toen kon ik bijvoorbeeld wél een lichte afdruk ontdekken, terwijl ik bij mijn T-shirt niets meer zag. Zij vertelde mij dat ze de vlek een aantal uren later pas behandelde en daardoor zie je dus nog wel een afdruk. Maar persoonlijk vind ik dat niet zo vreemd omdat je de meeste vlekken het beste er uit krijgt wanneer je snel handelt.

 

Kosten en beschikbaarheid

Het enige nadeel van deze spray is dat hij alleen te koop is bij speciaalzaken. Ik heb online gezocht en je kunt deze spray het beste kopen via Wijny.nl . De spray kost normaal gesproken €11,95 en bij deze webshop betaal je €6,95. De verzendkosten zijn €7,95 maar dan kom je per saldo wel goedkoper uit dan bij vergelijkbare webshops. Daar betaal jij namelijk hetzelfde bedrag aan verzendkosten maar ontvang je geen korting op de spray . Je kunt de spray trouwens ook online bestellen en dan ophalen in de fysieke Wijny winkel in Almere. In dat geval betaal je geen verzendkosten.

Op de verpakking van de spray staat dat dit een fles is waar geen enkele wijnliefhebber zonder kan. Ja, daar ben ik het zeker mee eens. Drink je graag wijn en heb je een hekel aan (wijn)vlekken? Dan is dit zeker een aanrader.

 

Groetjes,

Aileen

In dit artikel staan affiliate links, lees mijn disclaimer.

6 reacties

  1. Hoi Aileen,

    Ik wil je danken voor je moeite om Chateau Spill zo uitgebreid te testen. Ja, het is een oplossing voor een bekend probleem. Dat het zo goed de vlek verwijderd komt omdat Chateau Spill de pigmenten in bijv. rode wijn neutraliseert. Overigens werkt het ook bijzonder goed op fruit, bloed en make-up. Chateau Spill is verkrijgbaar in de wijnspeciaalzaak en groothandel. De consumenten verkoopprijs is Euro 9,95 (advies) Met vriendelijke groet,
    The Early Birds Company B.V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge