Zakelijke kerst kleding: wat je beter niet kunt dragen

Kerst op het werk; ook jij ontkomt er niet aan. Voor de één is het een moment om van te genieten en de ander wordt er zenuwachtig van. Want wat trek je dit jaar aan? Hoe pak je uit met je outfit? Wat is gepast en wat niet? Mensen worden zenuwachtig en dat zie ik aan de resultaten via Google. Men zoekt massaal naar tips en tricks over zakelijke mode tijdens de kerst. Mijn artikelen over zakelijke kerst do’s en dont’s en kapsels worden dan ook goed gelezen.

Aangezien wij rond deze periode worden overspoeld met mooie plaatjes en perfecte outfits, vaak van winkels die goed verdienen aan deze periode, ga ik je niet ook vertellen hoe je er geweldig uit kunt zien. Nee, dit artikel gaat over kerstkleding en wat je beter niet kunt dragen. Voor vrouwen én voor mannen. En natuurlijk geef ik daarbij tips. Want missers kun je beter voorkomen dan genezen.  😉

 

Foute kersttruien

Ieder jaar komen ze weer terug en ieder jaar zijn ze even lelijk; de foute kersttruien. Fantastisch om te dragen tijdens het zingen van kerstliederen op kerstavond maar niet op het werk. Het is goed om je humor te laten zien aan je collega’s maar er is een grens. Eerlijk. Met foute kersttruien begeef jij je namelijk op glad ijs. Er is een kans dat mensen het kunnen waarderen maar de kans is ook groot dat je volledig de plank mis slaat. Het lastige van een dergelijke trui is dat mensen niet snel zullen zeggen dat dit ongepast is maar zo kan het wél overkomen. Tenzij het een traditie is om iedere kerst op kantoor te verschijnen in een lelijke trui. In dat geval zul je de plank niet mis slaan.

 

Underdressed

Niets is zo ongemakkelijk als het dragen van een outfit die totaal niet aansluit bij je omgeving. Zeker niet als jij in een spijkerbroek verschijnt terwijl iedereen er op de kerstborrel netjes en feestelijk uitziet. Werk je nog niet zo lang bij het bedrijf en weet je niet wat de dresscode is? Vraag het dan gewoon aan je collega’s. Misschien vind je het lastig om te vragen omdat je het idee hebt dat je hierdoor onzeker overkomt. Maar bedenk je dan dat het voor de collega in kwestie juist een compliment is. Hij of zij wordt bevraagd op basis van kennis en ervaring. Je kunt het zien als vragen om advies. Daarnaast laat je met deze vraag zien dat jij je baan en jezelf serieus neemt. En dat is nog altijd beter dan urenlang tijdens een kerstdiner of borrel je ongemakkelijk voelen tussen collega’s.

Zakelijke kerst kleding: wat je beter niet kunt dragen

 

Kerst dassen

Kerst stropdassen vallen eigenlijk in dezelfde categorie als kersttruien. Je kent vast wel de collega’s die ieder jaar weer dezelfde ‘grappige stropdas’ uit de kast pakt voor de kerstborrel. Ja, leuk bedoelt maar vaak kom je er een beetje knullig mee over en daarmee bevind jij je weer op glad ijs. Het wordt trouwens ook heel voorspelbaar. Dus laat ook de stropdassen met kerstbomen, kerstmannen, rendieren en andere opdrukken lekker thuis. Leuk voor eerste of tweede kerstdag met je (schoon)familie aan tafel. Grote kans dat je meteen aanspraak hebt door je kleine neefjes en nichtjes want die vinden het altijd erg leuk. En alleen al om die reden kun je het beter niet proberen op het werk.

 

Sexy kerstjurken

Waar sommige mannen het leuk vinden om met een kerst das te verschijnen, zo heb je ook vrouwen die er een gewoonte van maken om in een sexy kerstjurk te verschijnen. Met een iets te kort rokje, iets teveel glitters, iets teveel zichtbare huid en in het ergste geval gaat dit gepaard met iets te hoge en sexy hakken. Begrijp mij niet verkeerd, ik heb niets tegen vrouwelijke jurken op het werk. Maar het lastige aan kerst jurken is dat ze vaak net iets té zijn. Twijfel je aan jouw jurk? In dat geval raad ik je aan om de jurk op een zakelijke manier te combineren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om over jouw jurk een blazer te dragen. Dit maakt meteen een nette indruk en je schouders en armen zijn meteen bedekt. Je kunt ook je sexy pumps inruilen voor een paar laag gehakte laarzen. Op die manier kun jij die jurk toch dragen maar zie je er ook netjes uit.

Groetjes,

Aileen

4 reacties

    • Hahaha, ik ben van mening van wel. In dezelfde categorie (wat mij betreft) als die typische stropdassen; grappig privé, zakelijk liever niet 🙂

  1. Ik heb weleens zo’n heel subtiele kerst stropdas gezien, ook echt van goede kwaliteit. En als je goed kijkt zie je dat er kerstboompjes op staan! Vind het prima kunnen (maargoed, gedragen door iemand die al jaaaaaren binnen hetzelfde bedrijf werkt met een goede functie is dat ook makkelijker natuurlijk). Je hoeft het ook niet altijd té serieus te nemen 🙂

    • Nee, ik ben ben het met je eens. Je moet jezelf niet te serieus nemen. Zo een stropdas klinkt ook wel interessant. Ik zal eens gaan kijken of ik subtiele kerststropdassen kan vinden voor een artikel. Dat gaat dan wel volgend jaar pas worden maar thanks voor de tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge