Zo maak je suède schoenen weer representatief

Schoenen poetsen, ik denk dat het niemand zijn hobby is. Het is echt zo iets dat je op een bepaald moment wel moet doen. Anders zien je schoenen er niet meer netjes uit. Maar wat is nu de beste methode?

Voor dit artikel ben ik op zoek gegaan naar verschillende video’s over het onderhoud van schoenen die zijn gemaakt van suède. Luister en huiver: Zo maak je suède schoenen weer representatief.

Zo maak je suède schoenen weer representatief

Borstels en producten

In onderstaand filmpje laat een schoenmaker zien wat een speciale suède borstel is en hoe je deze gebruikt. Daarnaast vertelt hij ook wat voor verschillende producten er zijn die er voor kunnen zorgen dat je schoenen er weer netjes uitzien. Heerlijk, een gewone schoenmaker die vertelt wat je moet doen. Geen glamour, geen poespas. Ik houd ervan.

Reinigen en de kleur opfrissen: voor en na

In onderstaande video laat Bakker de Rappe Schoenlapper (geweldige naam trouwens) uit Zuidlaren een handig stappenplan zien. Hij gebruikt niet alleen de borstel en een product om de kleur op te frissen, maar laat zien dat je zelfs met een spray de schoen kunt reinigen.

Lekker snel

Vind je het allemaal wat teveel met al die producten en borstels? Dat kan ik mij heel goed voorstellen. Gelukkig is er ook een manier waarbij je lekker snel klaar bent. In onderstaande video laat een schoenmaker uit Breda zien hoe je met één blokje en een spray snel klaar bent. Niets wachten, intrektijd of laten drogen. Nee, met deze methode ben je in een minuut klaar.

Vlekken weg halen

Vlekken op suède schoenen zijn meestal echte en ramp. Persoonlijk heb ik nog nooit een succesvolle poging gedaan om ze er uit te halen. Maar toen ik onderstaande video zag kreeg ik wel in eens inspiratie. Deze dame van schoenenwebsite Omada laat zien hoe je olievlekken en cola uit je suède schoenen kunt krijgen.

Ik moet bekennen dat ik na het zien van deze video’s mijzelf echte en groentje voel op het gebied van schoenen poetsen. Voor leren schoenen gebruik ik al jaren een vette pot met transparante schoenenpoets en voor suède enkel een spray. Maar nu ik er zo naar de video’s kijk, dan zou ik toch op zijn minst een speciale suède borstel moeten kopen. Die ziet er wel heel handig uit.

Hoe poets jij je suède schoenen altijd?

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge