Drukke prints combineren

Wie regelmatig kleding koopt kan niet zijn ontgaan dat de mode winkels momenteel vol hangen met kleurige (grafische) prints. Ik ben geen super modieus type die precies weet wat de laatste mode is maar dit vind ik wel opvallend. Je ziet het veel terug komen in etalages. En deze kleding kan je privé makkelijk dragen maar is het niet te druk voor je werk outfit? Hoe zorg je ervoor dat de print minder aanwezig is? In dit artikel laat ik met 2 outfits zien hoe jij een blouse met een drukke print op een zakelijke manier kunt dragen.

 

Naar de achtergrond

Op bovenstaande foto draag ik een zwart/witte polkadot blouse van Promiss. Nu vind ik gestippelde kleding eigenlijk een drama wanneer het gaat om zakelijke outfits. Stoffen met stippen zien er vaak druk uit en hebben een speelse uitstraling.  (door de drukke uitstraling van stippels haat mijn man iedere polkadot print die ik in huis haal. Hij zegt dat hij er ‘ duizelig’ van wordt. Maar dat terzijde…) Dit zorgt ervoor dat het creëren van een zakelijke outfit niet makkelijk is.

 

En toch kun je polkadot prints ook zakelijk dragen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de stippels te combineren met kledingstukken in een afwijkende kleur. Bij deze outfit heb ik bijvoorbeeld gekozen voor een donker rode riem (V&D), schoenen (Manfield – Piure) en colbert (SPS Superstar). Dit is een uitgesproken kleur die sterk naar voren komt en dat is een bewuste keuze. Door 3 items in dezelfde kleur te dragen zorg ik ervoor dat deze kleur het meeste aanwezig is. En daardoor komen de stippels minder naar voren. De blouse is op die manier een onderdeel van de outfit maar niet overduidelijk aanwezig. Om het geheel een extra zakelijke uitstraling te geven heb ik gekozen voor een basic zwarte pantalon van Mart Visser (voor V&D).

 

 

Matchen

Ook bij deze outfit draag ik ook een blouse van Promiss. Ik combineer hem met een colbert van SPS Superstar, broek van Didi, riem van V&D en schoenen van Dolcis (No Stress).

Bij deze print heb ik er juist voor gekozen om de kleuren te matchen met de rest van de outfit. Het combineren van kleuren lijkt voor de hand te liggen en daarom misschien simpel. Toch vraagt een drukke print iets meer aandacht wanneer je deze zakelijk wilt dragen. Je kunt namelijk niet iedere kleur uit de print combineren. De oranje tinten uit deze blouse zorgen bijvoorbeeld niet voor een zakelijke uitstraling wanneer je een broek draagt in dezelfde kleur. Tenzij je voor je werk op koningendag ergens drankjes staat in te schenken.En ook de witte accenten uit deze blouse kun je beter niet teveel laten terug komen in je outfit. Een wit colbert kleed bijvoorbeeld niet af, staat minder zakelijk en is erg bevattelijk voor vlekken.

De 2 kleuren die bij deze blouse overblijven zijn zwart en donker blauw. De zwarte kleur heb ik laten terugkomen in de broek en het colbert had zowel zwarte als blauwe onderdelen. Ik heb met deze 2 tinten gekozen voor de meest zakelijke kleuren uit deze blouse. Kijk dus goed naar de kleuren van jouw blouse voordat je meteen een kledingstuk uit je kast pakt met een bijpassende kleur. Door enkel te combineren met de zakelijke kleuren kun je eenvoudig een werk outfit creëren.

 

Een drukke print vraagt ook om een bewuste make-up keuze. Het belangrijkste is om zware en donkere make-up te vermijden. Felle lippen of donkere ogen maken het geheel nog drukker en dat kun je beter vermijden. Kies bij je oogschaduw voor natuurlijke kleuren zoals grijs, bruin, zwart en gebroken wit. Maar wees ook terughoudend met deze kleuren. Je kunt beter te weinig gebruiken dan teveel. Ook qua lippenstift kan ik rustige tinten aanbevelen.

Ben je dol op make-up en breng je graag veel aan? Dan kun jij je het beste uitleven met een mooie blush op je wangen. Zeker in combinatie met rustige en zakelijke make-up kun je wat makkelijker iets meer blush aanbrengen. Dit geeft je gezicht een gezond kleurtje en zal niet snel opvallen.

 

Alle tips op een rij:

  • Gebruik een contrasterende kleur om de print meer naar de achtergrond te plaatsen. Laat deze kleur meerdere malen terug komen in de outfit.
  • Trek niet ieder kledingstuk aan dat qua kleur past bij de print.
  • Laat de meest zakelijke kleuren uit de print matchen bij de rest van je outfit. Kies daarbij voor neutrale kleuren zoals zwart, donker blauw en grijs.
  • Voorkom donkere en zware make-up in combinatie met een drukke print. Dit maakt het geheel erg druk.
  • Draag make-up in natuurlijke kleuren en breng niet teveel aan.

 

Ik hoop dat ik jullie wat handvatten heb gegeven om te gaan experimenteren met drukke prints. Hebben jullie zelf nog tips? Hoe combineer jij drukke prints op een zakelijke manier? Laat het mij weten in een reactie hier onder.

 

Groetjes,

Aileen

Eén reactie

  1. Bedankt voor het advies om een make-up in natuurlijke kleuren te dragen als ik kleding met drukke printen draag. Ik heb besloten om mijn kledingstijl een beetje te veranderen, en dit weekend ga ik leuk winkelen. Ik zorg ervoor dat ik nude make-up heb als ik iets met drukke printen aantrek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge