De witte broek op het werk: de do’s en don’ts

Het is zomer en steeds vaker wordt de donkere broek verwisseld voor een lichte versie. Maar hoe lichter de kleur, des te moeilijker het is om een zakelijke uitstraling te creëren. Want donkere kleuren worden juist geassocieerd met een zakelijke uitstraling. En dus is het tijd voor een artikel over de witte broek op het werk: de do’s en don’ts. Voor zowel dames als heren.

 

De witte broek op het werk: de do's en dont's

 

Lange broekspijpen

Het lastige aan een witte broek is dat hij heel snel vies wordt. En vieze kleding ziet er heel onverzorgd uit, iets wat je niet zo snel zal ambiëren. Zeker niet op het werk. Let daarom goed op de lengte van je witte broek. Kies liever voor een hoogwater broek dan een model dat te lang is.

 

Combineren met zakelijke kleuren

Wil jij je witte broek een nette uitstraling geven? Zorg dan dat je de broek combineert met kleuren die als zakelijk worden ervaren. Denk aan grijstinten, zwart, donker blauw of bruin. Zo creëer jij een zomerse maar ook nette outfit voor op het werk.

 

Hoge taille

Photo by engin akyurt on Unsplash

 

Voor de dames raad ik aan om een witte broek te kopen met een hoge taille. Het lastige is alleen wel dat je buik door de lichte kleur extra geaccentueerd kan worden. Maar vind jij dat je een mooie buik hebt en draag je graag een blouse in je broek? Probeer dan eens een witte broek met een hoge taille.

 

Kreukels

Eén van de lastigste zaken aan een witte broek is toch wel het feit dat je kreukels heel snel ziet. Om die reden raad ik witte, linnen broeken ook af. Ze schijnen ook nog eens snel door. Niet handig dus.

 

Witte jeans

Photo by Tamara Bellis on Unsplash

 

Kies in plaats van een linnen broek liever voor een witte jeans. Meestal worden jeans als zeer casual ervaren, maar wanneer je een witte broek wilt dragen dan is dit toch wel de slimste optie. Je zult namelijk niet zo snel transpiratieplekken zien, het schijnt niet door én het kreukt minder erg dan linnen.

 

Met witte strepen

Om je witte broek een extra nette uitstraling te geven is het slim om deze te combineren met een nette, bijpassende print. Kies bijvoorbeeld voor een colbert met witte strepen. Op die manier ziet het geheel er gestyled én netjes uit.

 

Draag jij ook wel eens een witte broek op het werk? Zo ja, hoe combineer jij deze?

 

Groetjes,

Aileen

Eén reactie

  1. Leuk artikel! Ik draag zelf graag een witte spijkerbroek naar werk, maar dan wel gecombineerd met pumps en een mooie blouse of top.
    Door de lichte kleur van de broek wel de pumps en blouse in een donkerdere kleur, zoals donkerblauw, cognac of zwart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge