Dit dragen de barmannen in de beste Aziatische clubs

Er zijn weinig plekken waar representatieve bedrijfskleding zo belangrijk is als in een exclusieve club. Maar anno 2024 betekent dit niet dat je er per se chique uit hoeft te zien. Soms kan een casual uitstraling ook iets toevoegen aan je imago. In dit artikel laat ik je zien wat de barmannen in de beste Aziatische clubs dragen.

Dit dragen de barmannen in de beste Aziatische clubs
Foto: Ivan Cortez – Unsplash

Dit dragen de barmannen in de beste Aziatische clubs

1. Coa (Hong Kong)

Bij Coa in Hong Kong hebben ze gekozen voor een unieke, eigen stijl. De stoere, leren schorten zijn voorzien van goudkleurige details, al dan niet met de naam van de barman erop. Het straalt kwaliteit uit, wat past bij dit bedrijf. Jay Khan, de eigenaar van Coa, won in 2020 de Bartenders’ Bartender Award. Ook de bar zelf heeft al drie keer op nummer 1 gestaan in de lijst van beste Aziatische bars. Bij zo’n niveau moet de bedrijfskleding natuurlijk ook van goede kwaliteit zijn.

2. BKK Social Club (Bangkok)

De BKK Social Club legt de nadruk op glitter, glamour en goede tijden. De groene details in de bedrijfskleding passen mooi in de natuurlijke omgeving, waar planten de kroonluchters versieren. De club uit Bangkok is de afgelopen twee jaar op rij bekroond met de titel van beste bar in Thailand.

3. Bar Benfiddich (Tokyo)

Hiroyasu Kayama (links op de foto) heeft met Bar Benfiddich een uniek concept neergezet. Als eigenaar van een boerderij ter grootte van een voetbalveld oogst hij zelf de ingrediënten voor de dranken die hij met zijn team serveert. De bedrijfskleding in de bar is formeel, maar met een eigen, wat nostalgische twist. Kayama zelf loopt graag in een pak dat doet denken aan de Engelse country-stijl. Ingetogen chique zonder te veel poespas of glitter en glamour.

4. Nutmeg & Clove (Singapore)

Bij Nutmeg & Clove durven ze wel op te vallen. De zoete, roze blazers zijn stijlvol gecombineerd met zwarte stropdassen en witte blouses. De zwarte knopen en het logo op de borst passen mooi bij de zwarte das en dito broek. Een goed voorbeeld van unieke en stijlvolle bedrijfskleding.

 

5. Smoke & Bitters (Hiriketiya)

Deze cocktailbar en rokerij in Hiriketiya, zo’n tweeëneenhalf uur rijden van de hoofdstad van Sri Lanka, gaat voor een moderne, meer casual uitstraling. Zo te zien op de foto zijn de schorten gemaakt van ruw katoen, gecombineerd met leren details. De laagdrempelige kledingstijl past ook bij de gemoedelijke sfeer waarmee de bar zowel toeristen als de lokale bevolking aantrekt.

6. Argo (Hong Kong)

Four Seasons-drankmanager Federico Balzarini heeft in Hong Kong de bar Argo opgezet. De bedrijfskleding is een combinatie van formele kledingstukken, maar voorzien van vrolijke prints en stoere schorten met leren details. Een gedurfde, maar zeker succesvolle mengeling van stijlen. Heel mooi!

Welke uniformen vinden jullie het mooiste?

Groetjes,

Aileen 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge