Dit droeg ik op kantoor in oktober 2019

Morgen is het alweer november en dus is het tijd om te laten zien wat ik de afgelopen maand op kantoor heb gedragen. Na een redelijk stille zomer begint het steeds drukker te worden. Ondanks ik weinig tijd had, heb ik toch zeven outfits vast kunnen leggen.  En natuurlijk geef ik je ook de nodige tips en adviezen.

 

Wegglijdende bretels

Dit droeg ik op kantoor in oktober 2019
Blouse Cavallaro Napoli – Bretels HemdvoorHem* – das Amidé Hadelin* – broek Greiff* – schoenen Dungelmann* – oorbellen Lucardi

Bovenstaande broek heb je wellicht al eerder voorbij zien komen in het artikel over trends op het gebied van bedrijfskleding. Deze broek is van Greiff en, net zoals heel veel kleding van dit merk, vind ik hem echt geweldig. Heerlijke pasvorm, goede kwaliteit en een mooie glans.

Maar die glans, dat is meteen ook een nadeel. Ik ben er achtergekomen dat broeken met een satijnbinding zoals deze, niet erg geschikt zijn voor bretels. Door de gladde stof glijden ze namelijk eenvoudig van de broek af. Dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt, en het is meteen een goede les. Draag je graag bretels met een clip? Combineer ze dan met een broek die is gemaakt van een wat stuggere stof. 

 

Eye-catcher

Dit droeg ik op kantoor in oktober 2019
Blazer en top Steps – broek Promiss – schoenen Nelson – broche merk onbekend

Dit is mijn favoriete jasje wanneer ik haast heb ik in de ochtend. Omdat het zo’n eye-catcher is, combineer ik hem met enkel zwarte kledingstukken. Lekker makkelijk.

Dit droeg ik op kantoor in oktober 2019

Oplossingen voor de koude V-hals

Dit droeg ik op kantoor in oktober 2019
Trui Esprit* – blouse WE Woman – broek Promiss – laarzen Nelson – oorbellen cadeau gekregen

Je ziet ze weleens in de winkel hangen, van die luchtige truien. Een off shoulder model, met een lage hals of zelfs een opengewerkte rug. Ik begreep er nooit iets van. Als je een trui draagt, dan wil je toch dat deze lekker warm is?

En toen had ik ineens zelf zo’n trui met een lage hals aan de voor- en achterkant. Het was even stoeien, maar inmiddels ben ik er achter gekomen dat ik er het beste een blouse onder kan dragen. Zo krijgt de trui meteen een nette uitstraling en heb ik ook geen last van een koude hals of rug.

 

Parels, zwart en goud

Outfit Aileen Out oktober 2019
Blazer en broek Promiss – blouse Tricorp* – parelketting merk onbekend – oorbellen Swarovski

Het blijft één van mijn favoriete combinaties: zwart, goud en parels. Het lijkt wel of je daarmee nooit de plank mis kunt slaan. Alsof je er dan altijd chique uitziet. 

Bovenstaande outfit droeg ik vaak toen ik nog bij mijn vorige werkgever werkte. In combinatie met een hoge knot en iets meer make-up vind ik dit heel fijn om te dragen. Ik voel mij hierin een echte dame.

Dit droeg ik op kantoor in oktober 2019

 

Rok op maat

Afgelopen maand was ik jarig. Voor mijn verjaardag heb ik van mijn schoonzusje een op maat gemaakte rok gekregen. Zij is dol op het maken van kleding en wat is er nu leuker dan een unieke, persoonlijke rok?

Outfit Aileen Out oktober 2019
Top Promiss – das Amidé Hadelin* – blouse Steps – rok Carien Vlot* – laarzen Manfield – panty Hema

Ze is er een aantal maanden mee bezig geweest en we hebben samen het model en de stof uitgezocht. Dat was een heel leuk proces. Ik wist vanaf het begin dat ik een A-lijn rok wilde omdat ik dat het fijnste vind zitten. In verband met de koude dagen koos ik voor een wat langer model, dat is toch nét even wat warmer. Bovendien kan ik er dan altijd nog een onderrok onder dragen, wat ook weer extra warmte geeft.

Ik ben enorm blij met het eindresultaat. Hij voelt als een echte ‘Aileen-rok’. De bloemen en pasvorm zijn heerlijk klassiek en de donkere kleuren maken hem eenvoudig om te combineren. Zware laarzen of pumps en een zwarte top of blouse is genoeg.

 

Nieuwe bretels!

Outfit Aileen Out oktober 2019
Overhemd Opposuits* – bretels HemdvoorHem* – broek Promiss – schoenen Clarks* – ketting merk onbekend

Jawel, deze bretels-liefhebber lijkt er geen genoeg van te krijgen. Er kwam de afgelopen maand een nieuw paar bij. Dit keer koos ik voor een dunne, blauwe met stippels. Iets anders dan wat ik normaal draag, maar meteen een reden voor mij om buiten mijn comfortzone te stappen.

Dit droeg ik op kantoor in oktober 2019

Met de bretels in mijn handen stond ik voor mijn kledingkast. Ik bleek talloze kleuren blauw te hebben, maar de kleuren waren nét even anders. En dat terwijl ik altijd graag dezelfde kleuren met elkaar combineer, of juist kies voor contrasterende kleuren.

Het was dus tijd om te gaan voor een ton-sur-ton combinatie: meerdere, gelijkgestemde kleuren bij elkaar. En zo creëerde ik drie blauwtinten in één outfit. Ik vind het eigenlijk ook nog best leuk om te zien. Zo zie je maar weer hoe nieuwe accessoires je soms kunnen uitdagen.

 

Fotoshoot HRLM Z

Wie Prettybusiness via social media volgt, heeft het waarschijnlijk al gezien. Deze maand kom ik in HRLM Z, de zakelijke Haarlemse glossy te staan. Het artikel gaat over mensen met een hond op kantoor en dus moest er een bijpassende foto bij komen te staan. 

Fotoshoot HRLM Aileen Out
Blouse Cavallaro Napoli – rok C&A – laarzen Manfield

Omdat er in Suit zijn vacht veel wit zit, koos ik bewust voor een donkere blouse. Op die manier zou hij extra mooi naar voren komen. 

Het tijdschrift met het artikel komt eind november uit en dan zal ik deze natuurlijk delen op social media. Wordt vervolgd!

 

Wat vind jij de leukste outfit van de afgelopen maand?

 

Groetjes,

Aileen

 

* Onder iedere foto staat van welk merk de kledingstukken zijn. Indien ik een item niet zelf heb gekocht, maar gekregen van een bedrijf of merk, dan staat er een sterretje (*) achter. Ook heb ik bij ieder merk een link geplaatst naar de webshop waar je de kleding kunt kopen of het artikel waar je hier meer over kunt lezen. Het is mogelijk dat sommige links affiliate zijn. Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge