Dit is Corpcore: de nieuwe kledingtrend op kantoor

Na jaren van joggingbroeken en hoodies is het tijd voor Corpcore: de nieuwe kledingtrend op kantoor. Deze kledingstijl is een combinatie tussen het comfort van 2024 en de zakelijke uitstraling van de jaren 90. Een moderne, maar zakelijke outfit die vooral door vrouwen steeds meer wordt gedragen. Ben je benieuwd? In dit artikel leg ik je uit hoe je je op deze manier kunt kleden.

Dit is Corpcore: de nieuwe kledingtrend op kantoor
Foto:  Riki Ramdani – Unsplash

Grijstinten en krijtstrepen

Wie zakelijk zegt, denkt al snel aan neutrale kleuren. En dat is niet anders bij deze trend. Corpcore zit vol met verschillende grijstinten die bij elkaar worden gecombineerd. Het liefst nog met een krijtstreep of juist effen items in zwart of wit.

Losse pasvorm en laagjes

Hoewel er veel broek- en rokpakken worden gedragen, is de pasvorm verre van klassiek. Je ziet veel oversized blazers en pantalons. Dat is immers wat mensen anno 2024 belangrijk vinden: kleding moet vooral lekker ruim zitten. En er moet ruimte zijn voor een eigen, persoonlijke stijl. Daardoor zien de outfits er ook niet stoffig uit, maar eerder hip.

Ook voor de koukleumen is deze trend heel fijn, want laagjes passen er helemaal bij. Denk daarbij aan een gilet onder een blazer, eventueel gecombineerd met een blouse daaronder.

Androgyne

Als gevolg van de ruime pasvorm heeft Corpcore een wat androgyne uitstraling. Niet mannelijk, maar ook niet vrouwelijk dus. De focus ligt minder op de lijnen van het lichaam, maar eerder op de kleding zelf.

Dit is Corpcore: de nieuwe kledingtrend op kantoor

Ik sta er niet van te kijken dat deze kledingstijl nu een trend is geworden. De laatste jaren was er al Gorpcore, een kledingstijl die vooral was geïnspireerd op buitenkleding. En dat was weer afkomstig van de workwear trend. Maar zoals altijd met mode gaat het met golfbewegingen. De afgelopen jaren was de casual, functionele uitstraling hip en nu gaan we wat meer de formele kant op.

Ik vind het een erg leuke trend. Vooral de combinatie van stijlvolle, maar comfortabele kleding is heel fijn én draagbaar. Maar er is ook een keerzijde. De modellen die de kleding op de foto’s in dit artikel dragen zijn allemaal zeer slank. En dat zorgt er ook wel voor dat het er zo hip uitziet. Ik weet niet of vollere vrouwen hier gelukkig van zullen worden. Met mijn maat 46/48 heb ik weleens een oversized kledingstuk aangetrokken, maar dat vind ik geen succes. Het voelt als kleding dat te ruim is, wat het in feite ook is, maar ziet eruit alsof ik de verkeerde maat heb gekozen. De trend van krijtstrepen zie ik mezelf wél dragen. Ik heb in het verleden vaak pantalons en blazers met deze print in mijn kast gehad en zal ze zo weer kopen.

Mocht je trouwens inspiratie willen opdoen voor Corpcore outfits, dan raad ik je aan om de nieuwe collectie en bijbehorende foto’s van Boss te bekijken. Het kledingmerk heeft deze trend als uitgangspunt van hun laatste campagne gebruikt.

Zou jij deze kledingstijl op kantoor dragen?

Groetjes,

Aileen 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge