Waarom de nieuwe dresscode glasual zo geweldig is

Want to read in English? Click here.

Een casual dresscode wordt op de werkvloer steeds normaler. Het lijkt zich als een olievlek te verspreiden: men steekt elkaar aan en wanneer een bedrijf ermee begint, is het lastig om ervan af te komen. Maar zoals bij veel trends ontstaat er in de loop der tijd ook een tegenbeweging. Dus is het nu tijd voor glasual, de nieuwe dresscode…

Waarom de nieuwe dresscode glasual zo geweldig is

glasual?

Sinds eind vorig jaar wordt deze dresscode in de Britse kranten omschreven als dé nieuwe trend. Eentje die, volgens The Guardian, staat voor plezier.

Glasual is namelijk een combinatie van casual en glamour. Niet te verwarren met smart casual of business casual. Bij deze dresscodes gaat het namelijk om het toevoegen van een zakelijk detail aan een casual outfit. Bij glasual draait het om glamour. Je voegt een glamour detail toe aan je casual outfit zonder in te leveren op comfort. Het is dus niet de glamour stijl zoals we die kennen met corrigerend ondergoed, strakke panty’s en ingesnoerde korsetten of jurken.

 

Hoe ga je glasual gekleed?

Het fijne aan je glasual kleden is dat je het op heel veel verschillende manieren kunt doen. Zo kun je een paar grote, glimmende oorbellen aan je outfit toevoegen. Of je kiest voor een trui op een glitterrok met een paar comfortabele laarzen eronder. En als hoge hakken jouw ding zijn, kun je die ook combineren met een casual broek en dito shirt.

De heren kunnen een glanzende, velours colbert dragen boven hun spijkerbroek. Of een chique, opvallende riem. Dit zijn enkele voorbeelden. Het gaat erom dat je iets toevoegt wat je outfit nét wat feestelijker en daardoor ook vrolijker maakt.

 

Glitter rok

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Style Entity (@styleentity) op

Gouden veters

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door LYDIA WEBB (@lydia.webb) op

Chique pumps onder een comfortabel pak

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 19th & Whimsy™ (@19thandwhimsy) op

Feestelijk overhemd

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Netete Osaiyuwu (@tete_clothing) op

Glanzende, velours broek

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door #instazbój (@how_i_met_your_girlfriend_) op

Iets voor op de werkvloer?

Ik vind glasual leuk bedacht. Het ziet er inderdaad vrolijk uit en maakt de casual outfit nét even iets creatiever. Maar ik verwacht niet dat deze dresscode snel op de werkvloer doorgevoerd zal gaan worden. Daarvoor is het te specifiek. Niet iedereen heeft glamour kleding of accessoires in de kast hebben hangen.

Daarnaast heb je bij deze dresscode ook wel wat gevoel voor stijl nodig. Op bovenstaande foto’s ziet het er leuk uit, maar lang niet iedereen kan zo makkelijk glimmende items met casual kleding combineren. En het is ook niet dat je even een pak koopt. Bij glasual moet je echt weten wat je doet wanneer je er goed uit wilt zien.

Dus formeel doorvoeren op de werkvloer lijkt me geen optie, maar ermee spelen juist weer wél. Even de boel wat feestelijker aankleden in deze tijd van casual kleding, ik ben er wel voor! En jij?

Groetjes,

Aileen

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge