3 kledingtips voor wanneer je achter een bureau werkt

Wanneer je je ’s ochtends aankleedt voor een dagje op kantoor, sta je vaak voor de spiegel, hoewel je in de praktijk vooral veel op een stoel zit. Wat zijn de valkuilen rondom kleding en accessoires en waar kun je op letten om deze te vermijden? In dit artikel geef ik 3 kledingtips voor wanneer je achter een bureau werkt.

3 kledingtips voor wanneer je achter een bureau werkt
Foto: Christin Hume – Unsplash

Wat voor bureau?

Voordat ik inga op de tips, is het als eerste belangrijk om te kijken naar wat voor bureau je hebt. Waar je vroeger standaard achter een houten bureau met vier poten zat, is dat tegenwoordig wel anders. Je hebt nu ook verstelbare bureaus waar je achter kunt staan of zelfs fietsen op een crosstrainer. Voor dit artikel focus ik me echter enkel op tips rondom het uiterlijk voor mensen die hoofdzakelijk zitten achter een bureau.

 

3 kledingtips voor wanneer je achter een bureau werkt

1. Voorkom geluid en irritatie

Misschien is het je al opgevallen bij de foto in dit artikel. Je ziet iemand achter een laptop met armbanden om. Hoe leuk ze er ook uitzien, ik adviseer je om deze niet te dragen wanneer je werkzaam bent achter een bureau, vooral niet in het bijzijn van je collega’s. Armbanden maken namelijk onnodig veel en soms ook irritant geluid, zeker wanneer ze groot zijn en er bedels aan hangen. Omdat je veel met je handen over het bureau gaat, is de kans ook groot dat je hiermee het bureau beschadigt. En andersom kan het blad ook jouw sieraden beschadigen. Kortom: probeer armbanden zoveel mogelijk te vermijden.

Wil je ze toch graag dragen? Kies dan voor een dunne variant zonder bedels of kralen. Dit soort armbanden maken weinig geluid en kun je ook eenvoudig wegstoppen onder je mouwen wanneer je er last van hebt.

 

2. Driekwart mouwen

Net zoals de armbanden kunnen je manchetten ook vervelend zijn. Sommige blouses of jasjes hebben een rij knopen die tijdens het werken achter een bureau over het blad schuren. Daarom is het handig om een paar shirts en jasjes in je kast te hebben met driekwart mouwen. Op die manier zijn je armen bedekt, maar je polsen vrij om te bewegen.

 

3. Wijkende knoopsgaten

Eén van de meest gemaakte fouten qua kleding op kantoor is de te kleine blouse. Wanneer mensen een blouse kopen, staan ze vaak voor de spiegel. Maar wanneer je staat, zie je niet hoe hij valt om het lichaam zodra je achter een bureau zit. En omdat je zit, komt je buik wat meer naar voren en kunnen de knoopsgaten gaan wijken. Zo ziet die mooie blouse ineens een stuk minder leuk uit.

Mijn advies is daarom om in de paskamer even een krukje te pakken. Ga erop zitten en kijk dan hoe de blouse eruit ziet. Heb je een blouse die nét iets te klein is? Check dan dit artikel waarin ik uitleg hoe je deze iets ruimer kunt maken.

Wat zijn jouw kledingtips voor mensen die achter een bureau werken?

Groetjes,

Aileen

* Dit artikel is tot stand gekomen met medewerking van een externe partij. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge