Kledingtips voor thuiswerkers die het koud hebben

Door de hoge energiekosten en inflatie zetten steeds meer mensen hun verwarming lager of zelfs helemaal uit. Maar hoe kun je productief vanuit huis werken wanneer de temperatuur daalt? En hoe zorg je ervoor dat je er niet als een ingepakte Eskimo uitziet wanneer je een videomeeting hebt? Met de juiste kleding en accessoires kom je een heel eind. In dit artikel geef ik kledingtips voor thuiswerkers die het koud hebben.

Kledingtips voor thuiswerkers die het koud hebben
Foto: Kira auf der Heide – Unsplash

Thermokleding it is

Het is één van de meest ondergewaarde soorten kleding en ook nog eens heel betaalbaar. Ik heb het over thermokleding. Mensen denken vaak dat dit onderkleding is dat je draagt wanneer je met sneeuw buiten moet werken of tijdens de wintersport. Maar thermokleding is ook ideaal wanneer je binnen moet werken en het koud hebt.

Thermo als ondergoed

Bij mijn laatste werkgever droeg ik tijdens de winter vaker jurkjes dan broeken. Mijn collega’s snapte er niets van. Want waarom kies je voor een panty of maillot wanneer je ook een broek kunt dragen? De reden is simpel: goede thermobroeken zijn veel warmer dan een spijkerbroek of welke andere stevige broek dan ook. Ik had het zelfs weleens heet wanneer ik fietste naar mijn werk. Het was alsof ik met mijn benen tegen een kachel aan zat. Laat staan wanneer jij een thermobroek onder jouw eigen broek draagt. Dan heb je het echt heel warm. 

Het fijne aan thermokleding is dat dit helemaal niet duur hoeft te zijn. Bij de Hema kosten de broeken en shirts 17,50 per stuk. En bij Scapino kun je dit al kopen vanaf 10 euro. Voor dit geld heb je een basic model in zwart, wit of grijs. Dit is prima om ergens onder te dragen.

Kledingtips voor thuiswerkers die het koud hebben
Voorbeelden van thermokleding van Hema en Scapino

Thermo als bovenkleding

Wil je wat extra warmte, maar is thermo onder je eigen kleding te warm? Dan kun je dit ook als bovenkleding dragen. Dit doe ik al jaren. Ik houd van de warmte van dikke truien, maar niet van de dikke trui zelf. Dus trek ik thuis vaak een thermoshirt aan als gewoon T-shirt. Het nadeel daarvan is dat je tijdens video vergaderingen er wel even op moet letten dat je shirt er netjes uitziet. Thermokleding zal, net zoals gewone kleding, op den duur gaan slijten. Dit kan sneller gebeuren wanneer je hem ergens onder draagt omdat het dan tegen andere kleding aan schuurt. Dus kijk even goed of je shirt er nog netjes uitziet voordat je de camera aanzet.

Wil je graag iets moois en warms dragen tijdens een videomeeting? Dan kun je er ook voor kiezen om thermokleding te kopen met een meer modieuze uitstraling. Bij Bever hebben ze bijvoorbeeld ook thermoshirts in het bruin, donkerrood of met een V-hals. Daarnaast verkopen ze ook thermovesten, truien en zelfs onderboeken, boxers en beha’s. Het is wat duurder dan een basic item bij de Hema, maar dan heb je ook iets dat er goed uitziet en vaak ook warmer is. Bovendien is het aanbod een stuk groter.

Kledingtips voor thuiswerkers die het koud hebben
Voorbeelden van thermokleding bij Bever

Kun je alsnog niet iets vinden naar jouw smaak of binnen je budget? Check dan de afdeling thermokleding bij Bol. Tussen de bijna 8000 thermo artikelen zal er ongetwijfeld iets tussen zitten dat wel bij je past. 

 

Bibberende voeten?

Als koukleum weet ik hoe vervelend het kan zijn wanneer je last hebt van koude voeten. Want als je voeten niet warm zijn, dan wordt de rest van je lichaam ook niet zo makkelijk warm. Wanneer ik het koud heb, dan trek ik vaak een thermobroek aan waar je je voeten ook in kan doen. Dus niet zo’n model dat ophoud bij je enkels. Als mijn voeten dan alsnog koud blijven, dan trek ik een paar extra dikke er sokken overheen aan.

Heb je geen zin of geld om iets nieuws te kopen? Dan kun je ook een paar basic sokken aantrekken en daar overheen dikke, wollen wokken. Naast de warmte is het ook fijn dat je geen last kun krijgen van bijvoorbeeld irritatie of prikkelingen als gevolg van de wol. 

 

Kledingtips voor thuiswerkers die het koud hebben én vergaderen met video

Heb je het eindelijk lekker warm, dan heb je ineens een videovergadering. Mocht je al een thermoshirt aan hebben, dan hoef je je niet helemaal om te kleden. Met een blazer er overheen zie je er meteen een stuk netter uit. En mocht je shirt wat oud zijn, dan zie je hier ook niets meer van. 

Ben je een vrouw en wil je het geheel wat leuker aankleden? Of het wellicht wat verwassen thermoshirt verdoezelen? Kies dan voor een paar oorbellen of een mooie ketting over je shirt. Zo ziet het geheel er meteen een stukje gezelliger uit. Ben je bang dat je de sieraden vergeet? Breng dan alvast een broche aan op je blazer. Die kun je gewoon laten zitten en is daarom ideaal als je er snel netjes en leuk uit wilt zien.

Wil je nog meer tips om comfortabel te werken tijdens de koude dagen? Check dan het artikel dat ik in 2018 schreef met tips voor koukleumen op kantoor.

 

groetjes,

Aileen

Dit artikel bevat affiliate links. Check voor meer informatie mijn disclaimer.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge