Mijn werkkleding van week 9

Oh, wat was het koud afgelopen week. Tot overmaat van ramp begaf de verwarming het in mijn kantoor ook nog eens. Die wordt inmiddels gemaakt maar het was daarom tijd voor thermokleding. Wie mij al wat langer volgt, die weet dat ik hier enorm fan van ben. Dus besloot ik om van deze vervelende gebeurtenis (verwarming stuk) iets leuks te maken en dat is dat ik de hele week bewust thermo heb gedragen. Geen dikke vesten of truien, alleen thermo. Zo kan ik jou laten zien hoe je dit soort kleding kunt dragen in combinatie met je ‘gewone’ werkkleding. En natuurlijk vertel ik je ook wat ik draag, waar ik het heb gekocht en waarom.

 

 

Mijn werkkleding van week 9

 

Maandag 26 februari 2018

Ik weet nog dat mijn collega’s bij mijn laatste werkgever altijd volledig in shock waren wanneer ze mij in de winter met dunne jurkjes op kantoor zagen rondlopen. ”Heb jij het niet vreselijk koud?” vroegen ze dan. “Nee, hoor. Thermo!” zei ik dan altijd. En ik heb eigenlijk nooit begrepen waarom niet meer mensen dit dragen. Zodra het koud wordt, dan grijpt men snel naar dikke vesten en truien. Niets mis mee, maar zo zie je er natuurlijk niet zo netjes uit op het werk. Het fijne van thermo is namelijk dat je het gewoon onder je normale kleding kunt dragen. Meestal is de kwaliteit van thermo kleding wel iets lager. Maar daar heb ik zo mijn manieren voor om dit te maskeren. Hier onder lees je er alles over.

Mijn werkkleding van week 9Jurk Promiss, thermolegging Action, thermoshirt Hema, laarzen Manfield

En zo droeg ik ook een thermoshirt én-broek onder bovenstaande jurk. Eén van de nadelen van thermokleding is dat er weinig verschillende modellen bestaan. Zo is er bijvoorbeeld geen shirt met driekwart mouwen en daarom heb ik de mouwen bij bovenstaande outfit iets opgestroopt. Omdat de jurk voor de rest ook grotendeels zwart is vallen de mouwen die er onder uit steken ook niet zo erg op.

 

Dinsdag 27 februari 2018

Mijn werkkleding van week 9Blouse Steps, laarzen onbekend, thermolegging Action, thermoshirt Hema, ketting onbekend (handgemaakt, van lezer gekregen)

Maar het meeste ideale is een thermoshirt onder een blouse die wél lange mouwen heeft. Mocht je dit ook willen doen, let er dan op dat de blouse wat wijder valt. Bij bovenstaande outfit heb ik dan ook bewust voor een los, satijnen model gekozen. Deze lichte kleur staat mij niet heel goed vind ik zelf, maar door het zwarte shirt er onder maakt het mij meteen iets minder bleek in mijn gezicht. Zo kan je ook spelen met de kleur van het shirt. Dit is trouwens de reden dat ik altijd kies voor zwarte thermokleding in plaats van wit, dit staat mij veel beter en ik draag het veel.

 

Woensdag 28 februari 2018

Mijn werkkleding van week 9Colbert Promiss, broek Didi, schoenen en parelkettingen onbekend, thermoshirt Action, thermolegging onder de broek Hema

Maar het liefste draag ik een hooggesloten thermoshirt onder een colbert. Het nadeel van thermokleding is dat het meestal wat sneller gaat pillen (ook wel ‘pluizen’ genoemd) en daarom houd ik er altijd één of twee apart die ik dan als bovenkleding draag. De modellen met een hoge hals zijn trouwens van de Action en die met een lage hals zijn van de Hema.

 

Donderdag 1 maart 2018

Mijn werkkleding van week 9Colbert Superstar, thermoshirt Action, broek Didi, laarzen Manfield, thermolegging onder de broek Hema, ketting erfstuk

Verder draag ik meestal ook een lange ketting en colbert over het thermoshirt heen. Mocht de stof iets pillen, dan valt dat niet zo op. Bovendien maakt een lange ketting mijn vrij ronde hoofd optisch ook meteen iets slanker.

 

Vrijdag 2 maart 2018

Mijn werkkleding van week 9Blouse en riem Steps, thermoshirt onder blouse Hema, pantalon Promiss, thermolegging onder pantalon Hema, laarzen Manfield

Wanneer je een thermolegging onder een broek draagt, dan wil de stof van de bovenste broek nog wel eens gaan rimpelen. Dat komt omdat je dan twee stoffen over elkaar heen bewegen. Dat kun je ook zien op de middelste foto van hier boven. Daarom raad ik je ook aan om thermoleggings zoveel als mogelijk met donkere broeken te dragen. Bij lichte broeken ga je deze ‘rimpels’ sneller zien.

 

Wil je meer outfits bekijken? Check dan mijn Instagram pagina of alle andere outfit artikelen.

 

Groetjes,

Aileen

 

* Onder iedere foto staat precies waar ik de kleding heb gekocht. Als de kleding nog te koop is, dan heb een link gemaakt van de naam van het merk. Door hier op te klikken kom je direct bij het betreffende kledingstuk terecht. Alle links op Prettybusiness kun je herkennen door de rode tekst. Het is mogelijk dat sommige links affiliate zijn. Indien ik een item niet zelf heb gekocht, maar gekregen van een bedrijf of merk, dan staat dit er achter. Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

2 reacties

  1. Slim! De kwaliteit van Icebreaker merino kleding is heel hoog. En merino wol stinkt niet, kriebelt niet en past zich aan aan je lichaam: als je het te warm hebt, koelt het af. Heb je het koud, dan verwarmt het je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge