Dit zijn de trends voor schorten in de horeca

Als medewerker in de horeca ben je hét visitekaartje voor de klant. Je bent het aanspreekpunt, de serviceverlener en onderdeel van de sfeer binnen het bedrijf. Als liefhebber van bedrijfskleding vind ik het altijd leuk om te bekijken wat de mensen dragen.

Mijn favoriete kledingstuk is het schort of de sloof. Waar kiest het bedrijf voor en hoe wordt dit gedragen? Hoewel iedere zaak zijn eigen stijl kiest, zijn er ook trends voor schorten in de horeca. In dit artikel vertel ik je wat er populair is, wat de voor- en nadelen zijn van deze trends en wat mijn favorieten zijn.

 

Denim

De afgelopen jaren zie je steeds meer schorten en sloven (een schort dat enkel de bovenbenen bedekt) die gemaakt zijn van denim. Vaak worden ze gecombineerd met andere casual items zoals T-shirts en spijkerbroeken. Het is ook niet zo gek dat je dit zoveel ziet. De vrijetijdskleding en bijbehorende stoffen zijn steeds populairder geworden. Een formele uitstraling wordt tegenwoordig al snel als bedrukkend ervaren en daar spelen de horecazaken natuurlijk op in. Met een jeans schort of sloof zie je er ook al snel stoer uit en door de neutrale kleur zijn ze makkelijk te combineren met verschillende soorten sneakers.

Dit zijn de trends voor schorten in de horeca

Denim schorts en sloven – Foto (en verkrijgbaar via) Horeca Megastore

Het nadeel van denim is dat de stof gevoelig is voor verkleuring. Zeker wanneer het aankomt op zonnestralen en machinaal reinigen is deze stof niet de makkelijkste. Een stevige, witte stof kun je bijvoorbeeld op een hoge temperatuur wassen en zal ook niet verkleuren door UV stralen. 

 

Leer

Naast denim is leer de laatste jaren ook steeds populairder geworden. Dit materiaal is eveneens verre van formeel en creëert vooral een zelfverzekerde uitstraling. Waar denim de casual jongen met sneakers is, voelt leer al snel aan als de stoere, oudere broer met een baard. Leer straalt zowel kracht als stabiliteit uit. Het is een beetje vergelijkbaar met wol, dat door de zachte structuur je een vriendelijke uitstraling geeft. 

Dit zijn de trends voor schorten in de horeca

Leren schort | Foto Bangun Stock ProductionUnsplash

Het grote nadeel van leer is dat je het niet met de rest van je kleding in de wasmachine kunt gooien. Het vraagt een andere wijze van reiniging en is ook nog eens veel gevoeliger voor zonnestralen. Daarom zie je minder vaak een schort of sloof dat compleet is gemaakt van leer. Meestal zijn enkel de details zoals een riem of lus gemaakt van leer.

 

Duurzame bedrijfskleding

Samen met de vercasualisering zijn mensen ook bewuster geworden van het milieu en wat we nu precies eten. Dit heeft als gevolg dat steeds meer restaurants zich zijn gaan focussen op vegetarische of veganistische gerechten. Waar je vroeger echt moest zoeken op de kaart naar dit soort gerechten, staat het tegenwoordig duidelijk op de kaart aangegeven. 

Dit heeft als gevolg dat de horecagelegenheden die hierop inspelen, deze gedachtegang vaak doortrekken naar de andere elementen van het bedrijf. En zo wordt er ook vaker gekozen voor schorten en sloven die gemaakt zijn van duurzame materialen.

 

Mijn favoriete schorten in de horeca

Hoewel ik een denim of leren schort zeker kan waarderen, zijn het niet mijn favoriete materialen wanneer het gaat om kleding in de horeca. Ik vind gekleurde schorten of sloven het leukste om te zien. Of met een print of bijzonder detail zoals een V-hals of aparte bies. Hierdoor vallen de medewerkers goed op, waardoor het makkelijk is om iemand aan te spreken. 

Dit zijn de trends voor schorten in de horeca

Gekleurde schorts – Foto (en verkrijgbaar via) Horeca Megastore

Ik word er ook erg blij van wanneer ik zie dat er is nagedacht over de combinatie. Dus wanneer iets in de outfit past bij kleur of print van het schort of de sloof. Denk aan een paar schoenen, blouse of kleine details zoals broches, make-up of sieraden. Het is, zoals altijd, de energie die iemand erin stopt wat het zo uniek en leuk maakt om naar te kijken. 

Welke type schorten of sloven vinden jullie leuk om te zien?

 

Groetjes,

Aileen

 

* Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Horeca Megastore. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge