Je profielfoto bewerken zodat je een zakelijke blouse draagt

Soms heb je weleens een foto waar je leuk op staat, alleen is de kleding niet echt representatief. Dat zorgt ervoor dat je de foto misschien niet zo snel zult gebruiken voor op je CV of LinkedIn. Maar Canva heeft een tool waarmee je door middel van kunstmatige intelligentie jouw outfit netjes kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld je profielfoto bewerken zodat je een zakelijke blouse draagt. En dat is helemaal gratis! In dit artikel vertel ik je hoe je dit kunt doen en laat ik zien hoe ik een foto van mijzelf en die van mijn man bewerk.

 

Stap 1: Kies een foto

Als eerste plaats je een foto in een Canva bestand. Het maakt niet uit of het gaat om een CV, folder of ander document. Ik heb gekozen voor een wit, verticaal bestand en hierin een foto van mijzelf gezet. Op deze foto draag ik over mijn (heren)overhemd diverse kettingen en bretels. Deze blouse zou ik graag een wat meer rustige en zakelijke uitstraling geven.

Stap 2: selecteer het kledingstuk

Via de app ‘Magic Edit’, die links van het scherm staat, kan ik de foto bewerken. Ik kies voor de borstel en maak hiermee mijn volledige shirt paars. Zo selecteer ik het vlak dat ik wil veranderen. Daarna klik ik op ‘doorgaan’.

Stap 3: schrijf wat je wilt

Nu verschijnt er een tekstvak. In dit vak kun je in het Engels aangeven hoe je het oppervlak wilt veranderen. Daarvoor gebruik je enkel steekwoorden. Ik typ ‘ professional shirt’ in. Daarna klik ik op de knop ‘genereren’.

Je profielfoto bewerken zodat je een zakelijke blouse draagt

Resultaat: de zakelijke blouse

Na een paar seconden veranderd de foto en draag ik ineens een compleet ander shirt. Hij is hoog gesloten en lichtblauw. Links staan vakjes met verschillende opties. Zo kan ik ook kiezen voor een grijs shirt of eentje met een embleem op de borst.

Je profielfoto bewerken zodat je een zakelijke blouse draagt

Het geheel ziet er goed uit, maar er zijn een paar kleine details die opvallen. Zo is de taille aan de linker kant een stuk smaller dan op de originele foto. Het shirt op de oorspronkelijke foto was ook wel wat ruim, maar op de nieuwe foto lijk ik ineens een stuk smaller. En zo smal ben ik nu ook weer niet. Maar als je de oorspronkelijke foto niet kent, dan ziet dit er prima uit. 

Test 2: man in blazer

Nu ga ik hetzelfde doen met een foto waar mijn man op staat. Hij draagt een donkere blazer met daar onder een T-shirt met V-hals.

Canva Magic Edit
Je profielfoto bewerken zodat je een zakelijke blouse draagt

Nadat ik zijn bovenkleding heb geselecteerd, geef ik aan dat ik een professioneel shirt wil.

Canva Magic Edit

Het systeem herkent blijkbaar dat hij geen overhemd maar een blazer met een T-shirt draagt. Hij krijgt een gestreepte jas in zwart en wit. Ik vind het er niet zo goed uitzien en druk op de knop ‘nieuwe resultaten genereren’.

Canva Magic Edit

Na een paar seconden geeft het programma mijn man een geruite blazer. Het ziet er alweer beter uit, maar ik ben benieuwd wat er gebeurt wanneer ik ‘professional blazer’ invoer.

Je profielfoto bewerken zodat je een zakelijke blouse draagt

Nu lijkt het systeem een betere combinatie te maken. Mijn man krijgt een donkergrijze blazer met wit krijtstreep patroon. Dat ziet er een stuk formeler uit dan de eerdere, dikke strepen.

Canva Magic Edit

De tweede optie is een blazer met een eveneens een streep patroon, alleen is deze nu iets formeler qua uitstraling dan het eerste resultaat.

 

Je profielfoto bewerken zodat je een zakelijke blouse draagt

Ik vind het een erg leuke functie van Canva. Je hebt misschien niet direct het gewenste resultaat, maar het is de moeite waard om hiermee te experimenteren. Experts op het gebied van fotobewerking zullen misschien zien dat het geen originele afbeelding is, maar verder denk ik niet dat het mensen zal opvallen.  
 
Mocht je dit willen proberen, het kan alleen met de premium versie van Canva. Gelukkig kun je die 30 dagen gratis testen. Zo heb je voldoende tijd om, zonder jezelf om te kleden, een professionele foto te maken. 
 
Gaan jullie deze functie ook proberen?
 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge