Wat de kleur van het schort bij Starbucks betekent

Want to read in English? Click here.

Is het je wel eens opgevallen dat niet alle baristas bij Starbucks hetzelfde schort dragen? Meestal is de kleur groen, maar soms ook zwart of zelfs oranje. Dit is geen toeval. Het zijn ook niet de reserves die gebruikt worden als de groene in de was zitten. Nee, hier zit een gedachte achter en het bedrijf heeft nu eindelijk naar buiten gebracht wat de kleur van het schort bij Starbucks betekent.

Wat de kleur van het schort bij Starbucks betekent

 

Mijlpalen

Naast het standaard groene schort is zijn er in de loop der jaren steeds meer kleuren bijgekomen. Dit doet Starbucks om bepaalde feestdagen en mijlpalen te vieren.

In het begin van de jaren negentig kwam er als eerste een zwart schort. Deze is speciaal voor baristas die het Coffee Master programma hebben gevolgd. 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Caren Enderle (@cenderle77) op

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Cherry (@cherryandv18) op

 

In 1997 kwamen ze met de eerste speciale rode kerstmis bekers. Ieder filiaal ontving daarbij ook twee rode schorten voor de baristas die de nieuwe kerstdrankjes uitdeelden. Daarna kwam er een speciaal blauw schort voor de lancering van Frappuccino Happy Hour en winnaars van de speciale Starbucks wedstrijden krijgen een paars of bruin schort.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Starbucks UK (@starbucksuk) op

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Starbucks Coffee ☕ (@starbucks) op

Speciaal voor Nederland zijn er ook oranje versies beschikbaar. Deze worden gedragen tijdens koningsdag.

Naast de kleuren maakt het bedrijf regelmatig ook gebruik van andere methoden om door middel van het uiterlijk een signaal af te geven. Zo is er een badge met de Amerikaanse vlag om respect te uiten richting de militairen en hun vrouwen. Medewerkers die getrouwd zijn met een militair ontvangen zo’n speciale badge. En in Maleisië is er vorig jaar een Starbucks geopend waar alleen dove mensen werken. Op het schort van deze medewerkers staat de naam van het bedrijf niet in normale letters, maar afgebeeld als gebarentaal. Dus met de handen.

Ik vind de manier waarop Starbucks omgaat met de gekleurde schorten erg leuk. Wat vind jij ervan?

 

Groetjes,

Aileen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge