Maleisisch ziekenhuis lanceert uniform collectie met glamour ontwerpersduo

Waarom kiezen voor basic zorgkleding als het ook een glamour uitstraling kan hebben? Zo moeten ze gedacht hebben bij Aurelius Healthcare. Het ziekenhuis in Maleisië werkte samen met ontwerpersduo Rizman Ruzaini aan een compleet nieuwe lijn bedrijfskleding. En het resultaat mag er zijn.

Maleisisch ziekenhuis lanceert uniform collectie met glamour ontwerpersduo

Maleisisch ziekenhuis lanceert uniform collectie met glamour ontwerpersduo

Tijdens de presentatie zie je meteen dat men heeft afgeweken van de gebaande paden. Sterker nog, als je niet zou weten dat het om ziekenhuiskleding gaat, zou je ook kunnen denken dat dit in een ander soort organisatie gedragen zou worden. Op de lichte pasteltinten na zijn er weinig typische kenmerken waaraan we zorgkleding kunnen herkennen. Maar wie Rizman Ruzaini kent, zal niet verbaasd zijn. Deze heren staan bekend om hun collecties met een chique, glamour uitstraling. En dat is, zeker in een ziekenhuis, wel zo verfrissend.

Maleisisch ziekenhuis lanceert uniform collectie met glamour ontwerpersduo
Maleisisch ziekenhuis lanceert uniform collectie met glamour ontwerpersduo

Op de foto’s ziet de kleding er mooi uit, maar in video’s zie je pas echt hoe bijzonder de ontwerpen zijn. Onderstaande video is gemaakt tijdens de presentatie van de kleding.

Eén van mijn persoonlijke favoriete outfits uit deze collectie zijn die van de gastvrouwen. De turquoise rok in combinatie met de witte, rijkelijk versierde jas is een lust voor het oog. Helaas kon ik geen beelden vinden van de presentatie waarin deze te zien is. Maar gelukkig heeft het ziekenhuis recent een video geplaatst waarin de gastvrouwen een rondleiding geven. En dan zie je hoe prachtig ze eruitzien.

@aureliusalorsetar

Watch as our Service Ambassadors at Aurelius Hospital Alor Setar guide you through our welcoming ground floor. Experience our fully equipped A&E department, Admission & Registration, and Pharmacy areas, all designed to prioritise your comfort and ease. Enjoy a seamless patient journey with us at Aurelius Hospital Alor Setar! #AureliusHospitalAlorSetar #HospitalTour #OpeningSoon #fyp #parati #fypage

♬ original sound – aureliusalorsetar – aureliusalorsetar

Het is trouwens niet de eerste keer dat Aurelius Healthcare uitpakt met bijzondere bedrijfskleding. Vijf jaar geleden kreeg het personeel van de verpleegafdeling ook al nieuwe kleding. In typerend roze, met een ronde kraag en contrasterende knopen, ziet het geheel er hier ook fris en fruitig uit.

Het ziekenhuis laat zien dat kleding in de zorg helemaal niet saai of standaard hoeft te zijn. En dat is in een wereld van witte pakken toch best verfrissend. 

Wat vind jij van de nieuwe bedrijfskleding?

Groetjes,

Aileen

P.s: Wil je meer weten over werkkleding in de zorg? Check dan mijn boek Helden in witte pakken. Te koop via o.a. Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge