Zwangere dames kunnen nu werken in een overall die meegroeit

Het is één van de grootste ergernissen van zwangere vrouwen op het werk: werkkleding die niet goed past. Vaak zijn ze genoodzaakt om oversized kleding te dragen, enkel omdat de buik groeit. Maar daardoor zit het op andere plekken veel te ruim, blijven ze sneller ergens achter haken en is de kans op struikelen groter.

Daarom ontwikkelde Dovetail Workwear overalls en werkbroeken voor zwangere vrouwen. In dit artikel laat ik zien hoe dit eruitziet en vertel ik er alles over.

Zwangere dames kunnen nu werken in een overall die meegroeit

With child doesn’t mean without work

Wie de website van Dovetail opent, ziet meteen een zwangere vrouw, gehuld in een overall. Daarbij staat de tekst: “Work like a mother. With child doesn’t mean without work.”

Het is een tekst die meteen binnenkomt. Want hoewel ieder lichaam en iedere zwangerschap anders is, wordt er nog te vaak vanuit gegaan dat vrouwen gedurende deze periode niet kunnen werken. Dat was ook wat ik las in de reacties toen ik een paar jaar geleden een artikel schreef over hoge zichtbaarheidskleding voor zwangere dames. Ik zag twee groepen ontstaan: één groep die vond dat vrouwen geen fysiek werk zouden mogen doen tijdens hun zwangerschap, terwijl de groep die het werk doet juist behoefte zegt te hebben aan dit soort kleding.

Ik ben van mening dat iedere zwangere vrouw zelf moet kunnen bepalen of en zo ja, wat voor werk zij doet. Als ze zich goed genoeg voelt, dan moet zij gewoon het werk kunnen doen dat ze wil doen. En als er twijfels zijn, dan is er een arts die advies hierover mag geven. Maar het is uiteindelijk haar lichaam en dus mag zij bepalen hoe ze haar leven indeelt.

Zwangere dames kunnen nu werken in een overall die meegroeit

Voor de zwangere dames die graag door blijven werken, of dat nu binnen of buiten het huis is, heeft Dovetail een overall ontwikkeld. Het model is voorzien van een elastische stof op de heupen, zodat er voldoende ruimte is voor de buik om te groeien. Ondertussen zijn er genoeg zakken aanwezig om je spullen bij je te dragen en kunnen er kniebeschermers in geplaatst worden. Het moge duidelijk zijn dat comfort en werk prima samengaan.

Zwangere dames kunnen nu werken in een overall die meegroeit

Naast de overall verkoopt het merk ook broeken voor zwangere dames en zijn er diverse T-shirts met leuke teksten. Slogans zoals Get dirty, Dirt loves me en speciaal voor de moeders Work like a mother.

Zwangere dames kunnen nu werken in een overall die meegroeit

De prijzen variëren van 29 dollar voor een T-shirt en 89 dollar voor een zwangerschapsbroek tot aan 139 dollar voor de meegroeiende overall. De webshop van Dovetail Workwear verstuurt helaas alleen naar klanten binnen Amerika. Mocht je daarbuiten wonen, dan raad ik je aan om een zoekmachine te gebruiken. Het merk wordt namelijk ook via andere webshops aangeboden. En dat is maar goed ook.

Want of het nu betaald of onbetaald is, moeders hebben altijd gewerkt en zullen dit blijven doen. Ze hebben dan ook net zoveel recht op goede werkkleding als ieder ander.

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge