Medewerkers van Portugese McDonald’s krijgen nieuwe bedrijfskleding

De medewerkers van de Portugese McDonald’s hebben nieuwe bedrijfskleding gekregen. En dat was wel tijd, want de mensen van de fastfoodketen liepen al dertien jaar in dezelfde kleding. Maar of het nieuwe pakket ook een verbetering is, dat vraag ik mij af…

Oude bedrijfskleding

Voordat ik je de nieuwe kleding laat zien is het eerst tijd om de oude te bekijken. Helaas zijn er online geen foto’s te vinden waar alle bedrijfskleding van de Portugese McDonald’s duidelijk op te zien is. Maar onderstaande foto en video’s geven een beeld van hoe de oude kleding, die sinds 2009 werd gedragen, eruit zag. De kleuren waren vooral bruin, wit, okergeel en mosgroen.

Medewerkers van Portugese McDonald’s krijgen nieuwe bedrijfskleding

De nieuwe kleding is ontworpen door Katty Xiomara. Deze modeontwerpster, die oorspronkelijk uit Venezuela komt, is geen onbekende op het gebied van bedrijfskleding. Eerder ontwierp ze ook de kleding voor de medewerkers van Pizza Hut en Kodak.

En nu is het tijd voor MacDonald’s. Op onderstaande foto zie je alle kleding, gepresenteerd door elf medewerkers van verschillende filialen. 

McDonald's Portugal
Foto: HR Group

Om een beter idee te krijgen van de kleding heb ik de modellen per stuk nog eens vergroot. 

Medewerkers van Portugese McDonald's krijgen nieuwe bedrijfskleding
Foto’s: HR Group
McDonald's Portugal
Foto’s: HR Group

Een gemiste kans voor de Portugese McDonald’s

Ik vond de oude kleding erg grauw en ouderwets, maar de nieuwe kleding vind ik niet veel beter. De donkerblauwe kleur is dan wel wat moderner, maar daar is ook alles mee gezegd. Er is weinig aandacht geschonken aan de details, pasvorm en de creativiteit is ver te zoeken.

Medewerkers van Portugese McDonalds krijgen nieuwe bedrijfskleding
Foto: HR Group
Medewerkers van Portugese McDonalds krijgen nieuwe bedrijfskleding
Foto: HR Group

Het is namelijk allemaal wat eenvoudig. De gele kleur van de het logo zie je overal in terugkomen. Niet op een vernieuwende manier, maar op voorspelbare plekken. Op de rand van de kraag, als stiksel op de mouwen, als labeltje bij de rits en bij het sjaaltje om de nek. Dit kennen we nu wel.

Medewerkers van Portugese McDonald’s zijn eenvoudig, vormloos en niet flatteus gekleed

De absolute misser in deze collectie vind ik de broek. Comfort is belangrijk, dat begrijp ik. Maar dat wil niet zeggen dat een elastieken tailleband de oplossing is. Op de foto met de modellen is duidelijk te zien dat de broek bij iedereen anders valt. Bij de meeste zie je vooral veel plooien. Het model valt helemaal niet mooi om het lichaam. Door de grijze stof en het vormloze model krijg ik eerder het gevoel dat de medewerkers een grijze vuilniszak met een elastieken band dragen.

Medewerkers van Portugese McDonalds krijgen nieuwe bedrijfskleding
Foto’s: HR Group

Die horizontale band is trouwens ook niet echt flatteus. En die hebben ze dan ook nog laten terugkomen bij de vesten en polo’s. Het maakt de bredere medewerkers nog breder dan dat ze zijn. 

Ook de overhemden bij de heren vind ik erg simpel. Afgezien van het naambordje zie ik geen beeldkenmerken of iets anders dat zou moeten verwijzen naar McDonald’s. Als je dan toch voor een wit of lichtblauw overhemd gaat, doe er dan iets leuks mee. Want dit kennen we inmiddels wel. 

Medewerkers van Portugese McDonalds krijgen nieuwe bedrijfskleding
Foto’s: HR Group

Ik ben zelf erg fan van de McDonald’s bedrijfskleding die Dyanne Beekman heeft ontworpen. Deze collectie ziet er netjes uit zonder dat het saai wordt. Mocht je nieuwsgierig zijn, heb ik in 2017 al eens een artikel over geschreven

Wat vind jij van de nieuwe bedrijfskleding bij de Portugese McDonald’s?

Groetjes,

Aileen  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge