Met deze parfum ruik je naar een monteur, timmerman of…

Je herkent het vast wel; mannen die door hun beroep een bepaalde geur hebben. Een monteur die ruikt naar olie, de barman naar alcohol en de timmerman naar hout. Vaak gecombineerd met een eigen parfum en een verse dosis transpiratie. Maar wat nu als je van deze geur houdt en dit beroep niet uitoefent? Er is nu een parfumlijn waarmee je kunt ruiken naar een tuinman, barman, timmerman, strandwachter of monteur. En ik heb ze getest!

 

Met deze parfum ruik je naar een monteur, timmerman of...
Foto links: Hyun Yeu | Foto rechts: parfum Hunq Mechanic

Ruiken naar een beroep?

Deze unieke parfumlijn bedacht door de Koreaan Hyun Yeu (1974). Hij studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en had vervolgens een succesvolle carrière als modeontwerper. Hij lanceerde diverse eigen merken en was vervolgens jarenlang head of design bij Gsus Amsterdam. Naast mode heeft hij ook een passie voor uiterlijke verzorging. In 2020 opende hij in Amsterdam Laboratory K, een winkel dat gericht is op beautyproducten uit Korea. En sinds kort is hij ook nog eigenaar van parfummerk Hunq…

Met deze parfum ruik je naar een monteur, timmerman of…

Volgens Yeu bepaalt de geur van een man of hij wel of niet aantrekkelijk is. En met deze gedachte heeft hij Hunq ontwikkeld. Hij liet zich daarbij inspireren door vijf verschillende type mannen: de tuinman, barman, timmerman, strandwachter en monteur. Het idee is dat iedere parfum een unieke geur heeft dat je doet denken aan één van de vijf beroepen. 

Met deze parfum ruik je naar een monteur, timmerman of...
Hunq parfum

Omdat ik dit een erg gaaf concept vind heb ik een perspakket van Hunq aangevraagd. Ik kreeg een doosje met vijf verschillende proefmonsters toegestuurd.

Aangezien mijn man werkzaam is in een ijzerwarenhandel en daardoor veel handige mannen over de vloer krijgt, heb ik hem alle vijf de geuren laten ruiken. Hij moest bij iedere geur raden om welk beroep het ging. Dat bleek erg lastig te zijn, dus liet ik hem bij iedere geur kiezen uit één van de vijf beroepen. Dit bleek al een stuk makkelijker. De geur van de strandwachter herkende hij meteen door de lichte tonen en frisheid. Ook de hovenier bleek makkelijk te zijn aangezien er duidelijk een bloemengeur naar voren kwam.

Bij de timmerman, barman en monteur was het een stuk lastiger. De monteur parfum vond mijn man eerder geschikt voor iemand die op kantoor werkt. Ik herkende zijn idee, maar moet er zelf niet aan denken dat er iemand naast mij zit met deze parfum. Hij is namelijk erg sterk en overheersend. De timmerman parfum was een stukje rustiger en aangenamer. Maar de echte winnaar was de barman. Deze parfum vonden zowel mijn man als ik de lekkerste van de vijf. 

Blote mannen met parfum

Naast het unieke concept van de geuren heeft Yeu ook zijn best gedaan met presentatie van de parfums. In de bijbehorende Hunq winkel in Amsterdam, te vinden in de negen straatjes, zijn verschillende mannen te bewonderen. De mannen staan symbool voor ieder beroep, maar qua werkkleding zie je daar weinig van terug. Ze zijn namelijk, op de parfum voor hun geslachtsdeel na, volledig naakt.

Met deze parfum ruik je naar een monteur, timmerman of...
Hunq winkel Amsterdam

Naast in de fysieke winkel zijn de parfums ook online te koop via de webshop van Hunq. Voor 150 euro ben je eigenaar van een flesje met een inhoud van 100 ml. Mocht jouw ideale parfum er niet tussen zitten, dan raad ik je aan om nog even te wachten. Yeu is namelijk alweer bezig met een aantal nieuwe geuren. Ik ben benieuwd en houd je natuurlijk op de hoogte…

 

Groetjes,

Aileen

2 reacties

  1. Wat schrijf je toch weer leuke verhalen.
    Misschien dat je me kunt helpen met het vinden van de juiste geur.
    Ik ben een trans vrouw van 55. In mijn “vorige leven” gebruikte ik zelden geurtjes, maar om mijn biologische lichaamsgeuren nu wat te masqueren en dus wat vrouwelijker over te komen, ben ik op zoek naar informatie. Kun je mij helpen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge