Misbruik kleding van handhavers blijkt kind eenvoudig

Handhavers op straat zijn eenvoudig te herkennen aan hun kleding. Maar wist je ook dat je deze kleding zelf heel makkelijk online kunt kopen? Journalist Darshan Boerema bewijst het in zijn nieuwste YouTube video, waar ik tevens een bijdrage aan mocht leveren. 

Misbruik kleding van handhavers blijkt kind eenvoudig

Misbruik kleding van handhavers blijkt kind eenvoudig

Mocht zijn naam je bekend voorkomen, dat kan kloppen. Een maand geleden kwam hij ook al in het nieuws vanwege zijn video over PostNL kleding, waar ik eveneens een artikel over schreef. 

Voor dit artikel nam ik contact met hem op en hij vertelde mij meteen dat hij ook onderzoek wilde doen naar de kleding van handhavers in Nederland. Hij was erachter gekomen dat het wel heel eenvoudig was om deze kleding online te kopen. De afgelopen weken hielden we contact en hield hij mij op de hoogte van zijn bevindingen. 

In onderstaande video kun je zien hoe hij de kleding aanschaft, hiermee over straat gaat en hoe mensen op hem reageren. Aan het einde gaat hij in gesprek met onder meer de verkopers van deze kleding en vanaf 11:26 vertel ik wat ik hiervan vind.

Ik vind het erg goed dat hij deze video heeft gemaakt. Het was mij ook al opgevallen dat je deze kleding eenvoudig online kan bestellen. Tot nu toe werd er bij het misbruik van werkkleding vaak gesproken over agenten en beveiligers. Dat is ook wat je vaak in de media ziet. Overvallen worden regelmatig gepleegd met deze uniformen. Maar gezien het gemak waarmee je aan kleding voor handhavers kunt komen is het eigenlijk bijzonder dat hier nog geen misbruik van is gemaakt. Het lijkt een kwestie van tijd…

 

Veel aandacht voor het misbruik van de kleding

Boerema is niet de enige die dit een belangrijk thema vindt. Onder andere NOS, radio 538, NU.nl en NPO radio 2 hebben aandacht besteed aan zijn video. Ook Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie, heeft zijn lof uitgesproken over het werk van Boerema.

Handhaving Nederland heeft inmiddels het Ministerie van Justitie en Veiligheid en uitvoeringsorganisatie Justis opgeroepen om maatregelen te nemen. De organisatie wil onder meer dat er een verificatieplicht komt bij de aankoop van de kleding. 

Wat vinden jullie van het feit dat je deze kleding online kunt kopen?

 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge