M&S kersttrui is een hit onder vrouwelijke priesters

Wanneer je aan een priester of dominee denkt, dan zie je waarschijnlijk iemand voor je in een lang gewaad. Vaak in het zwart, al dan niet gecombineerd met elegante borduursels. Maar dit is in veel kerken al lang niet meer de dresscode. Anno 2021 zie je ook bij kerkmedewerkers casual kleding. Met dit jaar een bijzondere rol voor de kersttrui van M&S. 

 

M&S kersttrui is een hit onder vrouwelijke priesters
Marks & Spencer kersttrui ‘Believe’

M&S kersttrui is een hit onder vrouwelijke priesters

De populaire trui is zwart en wordt gekenmerkt door het woord believe, dat er met gekleurde letters op staat. Hoewel de ontwerpers van Marks & Spencer de populariteit waarschijnlijk niet hadden kunnen voorspellen, is de keuze voor deze kersttrui toch heel logisch. Want hoewel geloven op verschillende manieren geïnterpreteerd kan worden, is het in de kerk toch wel het beste op zijn plaats.

Onder de naam #teambelieve circuleren op Twitter en Instagram inmiddels meerdere foto’s van Britse, vrouwelijke priesters die trots hun trui laten zien. De bisschop van de Church of England heeft het zelfs ‘het nieuwe uniform van de geestelijken’ genoemd.

Ook een Believe kersttrui?

Een woordvoerder van Marks & Spencer heeft laten weten dat de trui het sowieso erg goed doet. “Na weer een moeilijk jaar hebben onze ontwerpers en klanten optimistische en feelgood-berichten omarmd, waarbij ‘fabulous’ en ‘believe’ beide erg populair blijken te zijn, zoals de #TeamBelieve-berichten laten zien.”

Mocht jij nou ook zo’n leuke believe trui willen, hij is nog steeds te koop via de webshop van Marks & Spencer. Ook fijn: hij kost maar 26 euro. Ben je meteen helemaal hip.  

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge