5 budgettips om je kantoorkleding chiquer te maken

We kennen allemaal wel het gevoel dat we er op het werk soms nét even wat chiquer uit willen zien. Omdat je bijvoorbeeld een presentatie moet geven of omdat je een belangrijk gesprek hebt. Je kunt natuurlijk iets nieuws kopen voor dit soort gelegenheden, maar niet iedereen heeft daar het budget voor. Daarom geef ik in dit artikel 5 budgettips om je kantoorkleding chiquer te maken.

5 budgettips om je kantoorkleding chiquer te maken
Photo by Kristina Petrick on Unsplash

1. Draadjes knippen

Eén van de eenvoudigste manieren om er wat netter uit te zien is door losse draadjes af te knippen. Wanneer je kleding al wat langer draagt, dan wil het stiksel nog wel een los gaan zitten. Door de drukte van de dag zie je dat soms over het hoofd. Dus check even kritisch je kleding op draadjes en rafels en knip deze af. Dat ziet er meteen wat verzorgder uit.

2. Vervang de knopen

Heb je een blouse of blazer die erg mooi valt, maar er basic uitziet? Overweeg dan eens om er een paar nieuwe knopen op te zetten. Denk bijvoorbeeld aan knopen met met zilver of goudkleurige details. Voor slechts een paar euro ziet jouw basic kledingstuk er ineens heel luxe uit.

3. Kleur opfrissen

Soms heb je wel eens een broek met een perfecte pasvorm, maar is de kleur helaas aan het vervagen. Je kunt dan natuurlijk een nieuwe broek kopen. Een alternatief is om de kleur op te frissen met textielverf. Dit heb ik laatst ook gedaan met een zwarte broek. Deze had ik behandeld met Dylon Intense Black. Voor tien euro had ik een broek die er weer als nieuw uitziet. En het is ook nog super makkelijk omdat je het gewoon in de wasmachine kunt doen.

4. Op maat gemaakt

Hangt er een kledingstuk in de kast dat je super mooi vindt, maar niet zo mooi valt? Omdat de broek bijvoorbeeld te lang is of de taille te strak? Mocht het kledingstuk er verder perfect uitzien, dan raad ik je aan om hem te (laten) vermaken. Net zoals het opfrissen van de kleur door middel van textielverf is dit doorgaans een stuk goedkoper dan nieuwe kleding kopen. En in sommige gevallen kun je het ook eenvoudig zelf doen. Lees bijvoorbeeld eens het artikel dat ik heb geschreven over het ruimer maken van je blouse

 

5. Pluizen verwijderen

Als laatste adviseer ik je om af en toe je gebreide kleding te controleren op pluizen. Want als er iets niet chique uitziet, dan zijn het wel wollen vesten die vol zitten met pluisjes. Daarom ben ik ook zo dol op pluizentondeuses. Deze kleine, elektrische apparaatjes verwijderen pluisjes binnen een paar seconden. Je hoeft eenmalig voor één of twee tientjes een tondeuse (ook wel kledingontpluizer of pluizenverwijderaar genoemd) te kopen en je hebt er jarenlang plezier van. Die van mij is inmiddels alweer ruim tien jaar oud en doet het nog steeds perfect.

Hoe zorg jij ervoor dat jouw kleding er netjes en chique uit blijft zien?

Groetjes,

Aileen

*Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer jij iets koopt via deze link, dan help jij mee met het voortbestaan van Prettybusiness. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge