In 10 seconden representatief met de ‘ZOOM Suit’

Afgelopen weekend kreeg ik een filmpje doorgestuurd van de zogenaamde ‘ZOOM Suit’. Het pak dat je in tien seconden kan aantrekken zodat je er representatief uitziet. Ideaal! Maar hoe kom je eraan? En hoe werkt het precies?

In 10 seconden representatief met de ZOOM Suit

Foto: Pixabay

ZOOM Suit

Afgezien van het pak is het filmpje alleen al hilarisch. Je ziet in het begin een oudere man in een net pak die vertelt over het belang van een representatief uiterlijk tijdens videovergaderingen. In combinatie met zijn keurige stem lijkt het in eerste instantie op een heer met een hoge functie. Des te grappiger is het contrast wanneer je ziet hoe hij eruit ziet zonder pak. De video heb ik hieronder geplaatst. 

Hoe kom je eraan?

Hoewel de video inmiddels steeds meer wordt gedeeld op sociale media is het nog niet helemaal duidelijk wie de man in de video precies is en waar je het pak kunt kopen. Tenminste, als het ooit te koop wordt aangeboden. Want wie goed kijkt, ziet dat er aan het einde van de video (1:33) kort een aantal schetsen worden getoond. Hierop is te zien hoe je de ZOOM Suit zelf kunt maken. 

Het stappenplan is als volgt:

  • Je knipt je colbert, overhemd en das horizontaal doormidden. 
  • Aan de achterkant van het colbert en het overhemd knip je de rug open in een piramide vorm. Op die manier zorg je ervoor dat er vanaf de nek naar de rug toe wat meer ruimte is.
  • Tenslotte maak je een sluiting achterin de nek door middel van klittenband. 

Dit is het stappenplan zoals deze is afgebeeld in de video, maar daar moet ik wel een paar kanttekeningen bij plaatsen. Wanneer je goed kijkt, dan zie je dat de man de mouw aan één kant heeft afgeknipt. Waarschijnlijk om het voor de video snel aan en uit te kunnen trekken.

 

In 10 seconden representatief?

En dat is precies het nadeel van dit idee: de mouwen zullen in praktijk waarschijnlijk niet zo goed op hun plaats blijven zitten. Iedereen die wel eens een colbert met een blouse of overhemd eronder heeft gedragen weet dat je de mouwen altijd even moet fatsoeneren. Door de stoffen die over elkaar heen wrijven vallen de mouwen nooit meteen mooi in het colbert. Maar de mouwen zijn wel belangrijk wanneer je een videovergadering hebt. Het ziet er natuurlijk een beetje vreemd uit als jij een pak zonder mouwen draagt.

Kortom: dit is waarschijnlijk gewoon een grappig filmpje, ontstaan vanuit een creatief idee. Wellicht dat het ooit op de markt wordt gebracht, maar echt praktisch is het denk ik niet. Dan kun je nog beter een overhemd kopen met bijvoorbeeld klittenband in plaats van knopen. Wanneer je deze klaar hangt met een colbert eroverheen, dan ben je ook snel omgekleed.

Wat denk jij? Zou jij de ZOOM Suit kopen als hij ooit te koop wordt aangeboden? Of zou jij hem zelf maken?

 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge