Nette, lage schoenen onder een jurk

Recent vroeg ik mijn lezers door middel van een poll op Instagram of zij het lastig vonden om zichzelf netjes te kleden tijdens de zomer. Zo’n 77% klikte op ‘ja’. Toen ik vroeg om een uitleg kreeg ik vooral opmerkingen over platte schoenen. Dames vonden het lastig om representatieve schoenen te vinden zonder hoge hak. Ook werd daarbij aangegeven dat dit vooral moeilijk is in combinatie met een jurk. Hoog tijd voor een artikel over platte schoenen onder een jurk!

Mindset

Als eerste wil ik benadrukken dat het dragen van platte schoenen onder een jurk of rok een kwestie is van een mindset. Velen hebben in hun achterhoofd dat je er alleen mooi uit kunt zien met hakken. Dat is in mijn ogen écht iets wat tussen de oren zit. Maar ook een kwestie van gewenning. Wanneer je vaker platte schoenen draagt onder een rok, dan zul je dat uiteindelijk normaal gaan vinden.

Ik ben sinds kort in het bezit van mijn eerste paar lage schoenen. Ik weet dus als geen ander hoe raar dit kan voelen. Nu heb ik gemerkt dat het belangrijkste is dat je op zoek gaat naar een paar schoenen die je écht heel mooi vindt. Mijn veterschoenen vond ik bijvoorbeeld al jaren heel mooi, maar ik liet mij tegenhouden door het feit dat ze geen hakken hadden. Ik dacht dat ik er daardoor minder leuk uit zou zien. Terwijl het eigenlijk nergens op slaat. Maar ik was zo gewend dat ik hakken droeg, waardoor ik alle andere schoenen onbewust aan de kant schoof.

Instappers

Nette, lage schoenen onder een jurkLoafers in zwart en crème (€79,99 via Manfield)

Als je een paar basic, lage schoenen zoekt die je overal bij kunt dragen, dan kun je het beste kiezen voor loafers. Of ook wel instappers genoemd. Deze kun je onder iedere rok, jurk en natuurlijk broek dragen. Ze zijn onopvallend en daarom makkelijk om te combineren. Het enige nadeel is dat dit type loafers over het algemeen niet heel veel ondersteuning bieden voor de voeten.

Nette, lage schoenen onder een jurkV.l.n.r: blauwe loafer (€53,99 – aanbieding ), witte loafer (€79,99), zwarte loafer (€79,99). Allen via Manfield.

Maar ook bij loafers zijn er verschillende varianten te koop. Met gespen, bandjes, randjes: je kunt het niet zo gek bedenken of ze bestaan. Persoonlijk vind ik een loafer met een subtiele gesp, zoals hier boven links op de foto te zien is, echt het ideale model wanneer je een zakelijke uitstraling wilt creëren.

Veterschoen

Nette, lage schoenen onder een jurk

Van onder naar boven: veterschoen bruin (€88,99 via Sarenza), veterschoen blauw (€109,90 via Sarenza ), veterschoen zwart (€109,99 via Manfield)

Wanneer je kijkt naar foto’s hier boven, dan is de kans groot dat je denkt dat dit herenschoenen zijn. Maar nee, dit zijn schoenen voor dames. Sterker nog, de zwarte schoenen heb ik zelf in mijn kast staan. Ook dit type schoenen kunnen prima onder een jurk gedragen worden. Het voordeel van deze schoenen is dat ze meestal iets steviger zijn en meer ondersteuning bieden.

Nog niet overtuigd?

Twijfel je nog steeds? Misschien krijg je met onderstaande foto’s een beter beeld van hoe lage schoenen er uitzien onder een jurk.

Een bericht gedeeld door Julia (@thesocljules) op

Een bericht gedeeld door Greta (@gretjebu) op

Nu ben ik wel benieuwd of jij wel eens lage schoenen onder een jurk draagt en zo ja, waar je dan voor kiest. Laat je reactie hier onder achter in een comment.

Groetjes,

Aileen

*Dit artikel bevat affiliate links. Lees voor mijn informatie mijn disclaimer.

2 reacties

  1. Superfijn dit artikel! Ik draag alleen maar lage schoenen, anders krijg ik rugproblemen. Maar na zoveel jaar went t nog niet. Mn benen lijken opeens een stuk korter 🙂 Het is fijn dat steeds meer vrouwen dit combineren, maar stiekem vind ik een hak toch mooier en gekleder staan 🙁

  2. Ik droeg deze week een blauwe jurk van de didi met daaronder zwarte platte sandaaltjes met een bandje met een glittertje erop. Een leuke ketting erbij en een oorbel. Dat maakte het voor mijn gevoel helemaal af. Netjes, en supervrouwelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge