Voor het eerst op lage schoenen naar kantoor: hoe was dat?

Ha! Een nieuwe week met weer nieuwe kansen! Hoe hysterisch het misschien ook klinkt, zo voelt het voor mij vaak wel. Ik merk dat ik sinds mijn blog steeds meer leuke dingen mee mag maken, steeds meer inspirerende mensen spreek en ook vaker experimenteer met mijn kleding. Of schoenen, zoals afgelopen week. Want jawel, voor het eerst in jaren ging ik op lage schoenen naar kantoor. En dat was voor mij, als grote liefhebber van hoge hakken, best een bijzondere ervaring.

 

Maandag 30 april 2018

Voor het eerst op lage schoenen naar kantoor: hoe was dat?

Maandag was het nog even een gebruikelijke outfit voor mij met mijn hooggehakte laarzen…

 

Woensdag 2 april 2018

Voor het eerst op lage schoenen naar kantoor: hoe was dat?

Maar dinsdagmiddag werden mijn schoenen bezorgd en dus was het woensdag the big day: Aileen ging op platte schoenen naar het werk.

Zoals ik al schreef was dit best een dingetje. Voor zo lang ik mij kan herinneren draag ik schoenen met hakken. Ze variëren gemiddeld tussen de vijf en negen centimeter in hoogte. Nu moet ik toegeven dat ik de laatste jaren regelmatig keek naar lage, nette damesschoenen. En zo langzamerhand begon ik ze ook steeds meer te waarderen. Ondanks dat ik ze eigenlijk nog nooit had gedragen.

Het bleef in mijn hoofd zitten. Onder anderen omdat ik de laatste tijd steeds vaker met het openbaar vervoer moet reizen voor mijn werk. Even tussen haakjes: ik heb geen rijbewijs, dus vandaar. Maar dat verklaart onder anderen ook waarom ik tegenwoordig niet in ieder outfit artikel ook vijf outfits kan laten zien. Op sommige dagen ben ik namelijk niet, of te kort op kantoor om deze foto’s te maken. En op de dagen dat ik aan het reizen ben, dan merk ik dat mijn voeten niet altijd even blij worden van mijn hoge hakken.

 

Voor het eerst op lage schoenen naar kantoor: hoe was dat?

Dus toen ik recent de vraag van de website Footway kreeg of ik een paar schoenen uit wilde zoeken, toen was dit natuurlijk hét moment om de lage schoenen eindelijk te gaan proberen. Ik bestelde bovenstaande zwarte, leren schoenen van het merk Clarks (€95 excl. verzendkosten). Ze heten trouwens ‘Hamble Oak’ en ik draag ze in maat 41,5.

 

Donderdag 3 april 2018

Voor het eerst op lage schoenen naar kantoor: hoe was dat?

Op woensdag en donderdag droeg ik de schoenen in combinatie met een donkere pantalon en een blouse of overhemd. Dit zijn van die typische combinaties die ik maak wanneer ik het heel druk heb en weinig tijd heb om na te denken over mijn kleding. Het fijne is dat deze lage schoenen daar prima bij staan.

De echte, ultieme test was vrijdag. Ik moest voor een afspraak naar het zuiden van het land en was, mede door een ongeval op het spoor, bijna vier uur bezig om daar te komen. De terugreis was net zo’n feest. Met acht uur reizen en een afspraak van vijf uur was dat best een pittige dag. Na dit soort dagen was ik voorheen niet alleen moe, maar had ik ook enorm veel pijn aan mijn voeten. Daarnaast had ik snel pijn in mijn onderbenen wanneer ik lage schoenen droeg omdat mijn spieren dat niet gewend waren.

Maar in dit geval heb ik geen pijn gevoeld. Sterker nog, ik was minder moe dan wanneer ik op hoge hakken had gelopen. Zowel mijn benen als mijn voeten deden geen zeer. Goeie schoenen dus!

Maar eerlijk is eerlijk, ik blijf een vrouw met een liefde voor hakken. Het zullen dus schoenen voor erbij blijven.

 

Groetjes,

Aileen

 

* Onder iedere foto staat precies waar ik de kleding heb gekocht. Als de kleding nog te koop is, dan heb een link gemaakt van de naam van het merk. Door hier op te klikken kom je direct bij het betreffende kledingstuk terecht. Alle links op Prettybusiness kun je herkennen door de rode tekst. Het is mogelijk dat sommige links affiliate zijn. Indien ik een item niet zelf heb gekocht, maar gekregen van een bedrijf of merk, dan staat dit er achter. Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge