Nieuw uniform U.S. Space Force geïnspireerd door Star Trek?

De U.S. Space Force is de afgelopen tijd druk bezig geweest met de ontwikkeling van een nieuw dienstuniform. Tijdens een online presentatie liet generaal Jay Raymond, hoofd Ruimteoperaties, het concept zien. Een mannelijk en vrouwelijk model droegen het nieuwe uniform

Nieuw uniform U.S. Space Force geïnspireerd door Star Trek?

De nieuwe kleding heeft nogal wat stof doen opwaaien. Zo worden de uniformen vergeleken met de kleding uit onder andere de series Star Trek en Battlestar Galactica.

Ook op de pasvorm is een hoop kritiek. En die begrijp ik maar al te goed. Vooral de broek van de dame is duidelijk te groot. Dat is wel bijzonder, aangezien de U.S. Space Force heeft aangegeven dat zij als eerste de uniformen voor dames hebben ontwikkeld. Pas toen deze af was is er een heren variant gemaakt. Meestal gebeurt dit andersom. Het is mij wel de vraag hoe je het dan voor elkaar krijgt om zo’n slechte pasvorm voor de dames te bedenken…

Geïnspireerd door Star Trek of toch niet?

De U.S. Space Force is niet inhoudelijk ingegaan op het commentaar, maar heeft wel laten weten dat alle feedback in het verdere proces zal worden meegenomen. De kleding is namelijk nog niet af. Eind dit jaar zullen de uniformen eerst getest gaan worden. Daarnaast is men ook bezig met de uniformen voor de fysieke trainingen. Deze zijn “ontworpen voor medewerkers om fysiek klaar te zijn om de VS en geallieerde belangen in de ruimte te beschermen” en “ontwikkeld om de meest slopende fysieke regimes te weerstaan”, aldus Second Lt. Mahala Norris.

Wat je er ook van vindt, men heeft wel lef gehad. Niet alleen door af te wijken van de jasjes met de standaard verticale knopen, maar ook door eerst een ontwerp voor dames te ontwikkelen. En laten we eerlijk zijn, het is altijd nog beter dan de tijdelijke uniformen in camouflageprint. 

Wat vind jij van de nieuwe uniformen?

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge