Space Force kiest voor camouflageprint in de ruimte

De United States Space Force (USSF) heeft bekend gemaakt dat de medewerkers binnenkort nieuwe uniformen krijgen. De organisatie, die valt onder de Amerikaanse krijgsmacht en verantwoordelijk is voor de oorlogsvoering in de ruimte, haalde hiermee het nieuws. Want tegen ieders verwachting in is er gekozen voor uniformen in camouflageprint…

 

Space Force kiest voor camouflageprint in de ruimte

Camouflageprint in de ruimte?

Zodra de eerste foto op Twitter verscheen, was men in shock. Mensen vonden het belachelijk. Er zijn toch geen bomen in de ruimte waar men zich achter zou moeten verschuilen? Het werd al snel verspilling van belastinggeld genoemd. 

Het tegendeel bleek waar te zijn. USSF heeft ervoor gekozen om de huidige uniformen van het leger en de luchtmacht opnieuw te gebruiken. Op die manier zou men kosten besparen met betrekking tot het ontwerpen en produceren van de nieuwe kleding. Een ander voordeel is het feit dat op deze manier alle collega’s er hetzelfde uitzien.

Maar wie goed kijkt, ziet dat er wel degelijk verschillen zijn tussen de uniformen binnen de organisatie. Zo gebruikt de Space Force blauw stiksel voor het borduren van de naam op borstzak, terwijl dit bij het leger zwart en bij de luchtmacht bruin is.

 

In praktijk

Laurie Leshin, de voormalige senior executive bij NASA, geeft aan het wel te begrijpen. ”De meerderheid van de vrouwen en mannen in de Space Force zullen hun werk hier op aarde doen, net als andere medewerkers van het leger,” aldus Leshin. Daaraan voegde ze toe dat de medewerkers, tegen de tijd dat ze naar de ruimte gaan, toch speciale pakken zullen dragen. Net zoals de astronauten bij NASA.

En zover lijkt het voorlopig nog niet te zijn. Toen president Trump in 2018 aangaf een luchtmacht te willen oprichten dat zich focuste op oorlogsvoering in de ruimte, was er weinig steun voor het plan. Uiteindelijk is de UFFS op 20 december 2019 toch opgericht, met goedkeuring van het Congres. De organisatie bestaat dus nog maar een paar weken. 

 

Even rustig mensen…

Ik vind het hilarisch om te zien hoe snel mensen soms hun conclusies trekken wanneer er iets ongebruikelijks gebeurt. Zeker wanneer het gaat om uniformen of dresscodes bij de overheid. In het kader ‘het gaat om ons belastinggeld’ mogen we er allemaal wat van vinden.

Het is juist heel slim en modern om de huidige uniformen binnen de organisatie opnieuw te gebruiken voor een nieuwe afdeling. Waarom niet? Bekijk het eens andersom. Waarom zou je kort na de oprichting van de UFFS uniformen laten maken terwijl dit nog niet nodig is? Dat zou pas zonde zijn van het belastinggeld en ook nog eens slecht voor het milieu. 

 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge