Pakkenliefhebbers opgelet: dit was de Suitwalk 2019

De hardcore pakkenliefhebbers onder ons kennen vast Pitti Uomo, hét jaarlijkse evenement rondom mannenmode in Italië. Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar kijk ieder jaar na afloop altijd naar de foto’s die worden gepubliceerd. Ik zal er een keer een artikel over schrijven. Maar dat is niet wat ik je vandaag ga laten zien…

 

Suitwalk

In dit artikel wil ik jou de Chinese versie van Pitti Uomo laten zien: de Suitwalk. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd in Taipei (Taiwan) door GQ, het bekende magazine voor mannen. Met de slogan ‘All you need is Suit’ is de boodschap duidelijk: hier draait het om pakken. Dit jaar vond het evenement voor de zesde keer plaats en duurde ruim een week.

Van één tot tien maart konden de deelnemers hun mooiste pakken showen én daarmee prijzen winnen, maar er was ook genoeg te doen. Er waren sprekers die je alles konden vertellen over stoffen, het combineren van je pak en het gebruik van accessoires. En natuurlijk waren er ook genoeg modemerken waar men kleding, schoenen en accessoires kon kopen.

Nu kan ik er natuurlijk een hoop over vertellen, maar dit is iets wat je gewoon moet zien. Zeker wanneer je op zoek bent naar inspiratie voor een nieuw pak, of omdat je dezelfde combinaties met jouw pak gewoon zat bent. En misschien ben je, net zoals ik, gewoon dol op kijken naar pakken. Daarom heb ik de leukste en meest verassende outfits voor jou op een rij gezet. 

Op de foto hier boven zie je rechts Stacy, of wel Stacysuitlady, misschien herken je haar wel. Ik volg haar en ben enorm fan van haar stijl. In november heb ik een artikel over haar kledingstijl geschreven en daarbij mijn outfits laten inspireren door haar stijl. 

In dit artikel heb ik een selectie laten zien van alle honderden outfits die er te zien waren. Na het bekijken van de foto’s heb ik het volgende geleerd:

  • Verschillende prints in één outfit maken je pak meteen een stuk vrolijker.
  • Het is zonde om een ouderwetse stropdas weg te gooien. In combinatie met het juiste pak kan hij juist heel leuk staan.
  • Een (nep) bontjas over een pak heen is geen voorspelbare combinatie, maar staat heel chique.
  • Leren handschoenen in combinatie met een pak maakt het geheel nét even wat stoerder. 
  • Het is best leuk om het jasje of de broek van twee pakken met je vriend of vriendin te verwisselen, mits je dezelfde maat hebt.
  • Een pak staat ook heel erg leuk bij kleine kinderen. Maar dat wist ik stiekem al.
  • Het dragen van een pochet maakt eigenlijk ieder pak leuker.
  • Gele details staan heel vrolijk in combinatie met een klassiek, blauw pak.

 

Ik ben benieuwd wat jij van deze outfits vindt. Ben jij ook zo geïnspireerd geraakt?

 

Groetjes,

Aileen

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge