Na een storm representatief op het werk verschijnen

Vandaag was er officieel code geel en oranje gegeven. Jawel, de eerste echte storm na de zomer hebben we overleefd. Grappig detail, de storm waar we op dit moment mee te maken heet Aileen. En helaas blijft het de hele week stevig waaien en regenen. Kortom, we zijn er nog niet vanaf. Maar hoe kun je na een storm representatief op het werk verschijnen? Want zelfs als je met de auto gaat, dan is de kans groot dat je een stukje buiten moet lopen.

Na een storm representatief op het werk verschijnen

Vooraf

Natuurlijk, voordat je de deur uitgaat is het slim om alvast het één en ander voor te bereiden. De meeste mensen denken als eerste aan een paraplu of een regenpak. Maar er zijn nog zoveel meer dingen die ervoor kunnen zorgen dat jij een beetje representatief op het werk kunt verschijnen.

Het begint al bij de keuze van de kleding. Hoe onlogisch het ook klinkt, ik raad dames aan om juist op regenachtige dagen een panty te dragen. Je benen gaan hoe dan ook nat worden en het nadeel van broeken is dat het lang duurt voordat deze droog zijn. Na een flinke regenbui kan het uren duren voordat je de kou van de natte plekken niet meer voelt. En ondanks een panty buiten een beetje koud aanvoelt, deze droogt wel snel en daardoor loop jij de hele dag met warme benen.

Draag je make-up op het werk? Vergeet dan niet om een paar wattenstaafjes in je tas te doen én deze te beschermen. Doe ze bijvoorbeeld in een klein zipzakje of een boterhamzakje. Zo voorkom je dat ze nat worden en jij je make-up er niet meer goed mee bij kunt werken.

Wanneer het gaat om de kou rondom de benen, dan geldt trouwens hetzelfde voor de heren. Draag je een pantalon op het werk? Kies tijdens stormachtige dagen dan voor een dunne en het liefste een kreukvrije stof. Deze drogen lekker snel op.

Op het werk

Als je eenmaal op het werk bent aangekomen, laat je dan niet meteen meeslepen in de drukte van de dag. Zorg dat je zo snel als mogelijk naar de toilet gaat. Neem even een of twee minuten de tijd om rustig in de spiegel te kijken. Is je haar een beetje nat geregend? Neem dan een beetje wc papier in je handen en knijp hiermee in je haar. Op die manier neem je meteen een deel van het vocht weg. Dit wordt vaak vergeten omdat mensen geneigd zijn om alleen even hun gezicht af te drogen. Maar als jij je gezicht afdroogt en je haar is nog nat, dan is de kans groot dat er binnen een korte tijd weer druppels over je gezicht lopen.

Vergeet tenslotte niet om, indien aanwezig, een beetje parfum op te spuiten voordat je weer aan het werk gaat. Door een combinatie van wind, regen, stoffen en transpiratie is de kans groot dat je heel anders ruikt dan dat jij zou willen. Niet alleen is de parfum die je thuis op hebt gespoten door het weer deels verdwenen, ook regen op het haar kan een bepaalde geur creëren. Een extra spuitje parfum kan dus geen kwaad.

Hoe zorg jij ervoor dat je weer representatief op het werk verschijnt nadat je door een storm bent gegaan?

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge