Time management: kleding

Iedereen heeft  het wel eens: stress omdat je jezelf snel moet aankleden in een korte tijd. Voor sommige mensen is dit (bijna) een dagelijks ritueel en anderen hebben er af en toe last van. Maar één ding is zeker: het is niet leuk en al helemaal niet makkelijk. Zeker niet als je naar je werk moet. Hoe zorg je er dan voor dat je in een korte tijd netjes de deur uit gaat? Dat je collega’s niet aan je kleding kunnen zien dat ‘je maar wat  uit je kast hebt gepakt’. Ik ga je wat tips geven. Tips over wat je vooral wel moet doen en wat je beter kunt laten in die paar minuten.

 

Wat je het beste wél kunt doen: Schoenen en riem combineren

Dit is een super handige manier om jezelf snel en stijlvol te kleden: trek een paar schoenen aan die passen bij je riem.  Deze manier van combineren zie je veel bij (vooral) zakelijk geklede mannen. Maar waarom zouden vrouwen dat ook niet doen? Het is super simpel en veel dames hebben wel een basic zwarte riem en zwarte laarzen in de kast liggen. Je ziet dat er aandacht aan is besteed, ook al is de rest van je outfit simpel. Het past dan toch bij elkaar. Dit effect is sterker als  je riem en schoenen qua kleur afwijken van de rest van je outfit.

 

Altijd handig: het colbert

Het is eigenlijk een onmisbaar kledingstuk in je garderobe: een colbert. Als je haast hebt dan wil het nog wel eens gebeuren dat je bepaalde onderdelen van je uiterlijk wat afraffelt. Iets minder of geen make-up, geen kam door je haar of pluisjes plakrol over je kleding: je hebt simpelweg er de tijd niet voor. Om die reden kun je het beste een colbert aantrekken want dan zie je er altijd netjes uit. Zie het als een soort van compenseren. Een ongekamde staart in je haar ziet er minder slordig uit als je een net colbert aan hebt.  Maar voordat je het eerste colbert uit je kast trekt zijn er wel een aantal zaken waar je even (kort!) op moet letten.

  • Trek alleen een colbert aan waarvan je zeker weet dat hij schoon is. Dus het liefste die ene die net gestoomd of gewassen is. Dan weet je zeker dat je niet alsnog de plank mis slaat.
  • Gebruik je foundation en/of poeder? Trek dan geen colbert aan met een lichte kraag. Door alle haast zou het kunnen gebeuren dat je make-up binnen een korte tijd van je gezicht naar je colbert is verplaatst. Dat zou zonde zijn.
  • Kies het liefste voor een zwart colbert als de rest van je kleding gekleurd is. Zwart kan altijd en staat eigenlijk overal bij. Lekker handig dus.
  • Heeft je colbert een print? Dan kun je makkelijk de rest lekker simpel houden. Hup; broek en blouse/shirt aan en gaan!

 

 

Focus op de ketting

Op dit moment zie je veel grote kettingen in de winkels liggen; het is mode. Heb je ook een of meerdere grote ketting en in je kast liggen? Maak er gebruik van! Grote kettingen zijn super handig wanneer je gehaast jezelf moet aankleden. Op deze manier kun je een hele simpele outfit aan hebben en er toch leuk uit zien. Door de aandacht te vestigen op je ketting zorg je er namelijk voor dat de rest niet zo opvalt. Een simpele zwarte broek met een blauwe blouse vrolijk je gemakkelijk op met een grote ketting. Heb je geen 2 maar 5 minuten tijd? Kies dan een bovenstuk of een paar schoenen die qua kleur passen bij (een deel van) je ketting. Zelfs met een klein beetje mascara en een snelle knot zie jij er in ene super leuk uit. Is dat even makkelijk?

 

Wat je vooral niet moet doen

  • Een jurkje aantrekken. Dat staat vaak heel leuk maar hier draag je meestal een panty of legging bij. Het aantrekken van deze items kost extra tijd (het moet allemaal wel netjes over je benen heen) en je loopt risico’s op ladders. Die ladders kosten ook weer tijd omdat je vervolgens opnieuw een andere panty moet pakken en aantrekken of een compleet andere outfit moet uitzoeken. Conclusie: ik raad dit echt te alle tijden af.
  • Ga niet helemaal in het zwart omdat het ‘zo makkelijk’ is. Nee, op zwart zie je alles en met een compleet zwarte outfit zie je een vlekje of scheurtje eerder dan dat je zwart met een andere kleur gaat combineren. Heb je geen idee wat je erbij moet dragen? Ga dan lekker simpel zwart met grijs of wit. Dit kan altijd en maakt het geheel meteen zakelijk.
  • Zoals eerder aangegeven; neem geen risico’s. Ga dus niet die hoge hakken aandoen of een broek waarvan je niet zeker weet of die lekker zit. Kies liever voor simpel en goed dan voor prachtig met risico’s. Het testen van die hakken kun je beter op een later moment doen.

En vergeet niet: je hebt het maar 1 dag aan dus geen man over boord als je er een keertje iets minder leuk uit ziet. Ik zou zeggen; probeer deze tips uit, ook als je geen haast hebt maar bijvoorbeeld omdat je geen zin hebt om na te denken over je outfit. Je zult merken hoe makkelijk het is om toch weer netjes en verzorgd op het werk te verschijnen.

Veel plezier!

Groetjes,

Aileen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge