vloeibare eyeliner aanbrengen

Ik hoor vaak van vrouwen dat ze graag een eyeliner willen dragen maar het moeilijk vinden om dit aan te brengen. Om die reden wordt er dan vaak voor gekozen om dit dan maar niet te dragen. Of ze kiezen voor een oogpotlood omdat ze moeite hebben met vloeibare eyeliner. Terwijl ze juist dit soort lijntjes vaak mooier vinden.

Daarom schrijf ik nu een artikel over hoe je vloeibare eyeliner kunt aanbrengen. Er zijn over het algemeen 2 soorten vloeibare eyeliners te onderscheiden: de eyeliner pen en de eyeliner kwast. Ik ga ze allebei laten zien en aan het einde van het artikel zal ik je vertellen wat de voor- en nadelen zijn.

Eyeliner pen

Voordat je de eyeliner op gaat doen (maakt niet uit welk soort) kun je het beste oogschaduw basis op je oogleden aanbrengen. Ik gebruik altijd de Too Faced Shadow Insurance primer. In dit artikel kun je hier meer over lezen.

De eyeliner breng je als eerste aan op de rand van de wimpers. Je tekent een smalle lijn van binnen naar buiten en zorgt dat deze zo dicht mogelijk op de wimpers zit.

Ik gebruik hiervoor de Eyeko eyeliner. Het is één van mijn favoriete eyeliners. Je kunt er goede lijnen mee trekken en hij blijft lekker lang zitten. Het tijdschrift TeenVogue bekroonde hem zelfs met een beauty award. Maar goedkoop is die niet. Je kunt hem voor €13,80 kopen bij Beautybay.com.

 

Daarna trek je de huid van je ogen een klein beetje naar buiten. Op die manier staan je oogleden strak en kun je vanuit de buitenrand in één keer een strakke lijn naar binnen trekken. Laat deze lijn doorlopen tot ongeveer de 3/4 naar binnen. Het laatste deel aan de binnenkant van de ogen kun je het beste bijwerken als de huid niet strak getrokken is. Zo kun je heel precies werken.

Wanneer je de huid strak trekt en je dan het binnenste deel gaat tekenen dan kan dit er heel raar uit komen te zien. De huid aan de binnenkant gaat namelijk iets naar binnen staan als je  aan het uiteinde van je oog trekt. Wanneer je dan een lijn tekent dan zal deze niet aansluiten op de wimper rand. Dus gewoon de binnenkant bijwerken als het oog ontspannen is.

Als laatste kijk je nog even goed of de lijn is opgevuld en aansluit op de wimpers. Als je een beetje heb geknoeid dan kun je het beste de lijn bijwerken met een vochtig wattenstaafje. Hiermee kun je de lijn ook iets korter maken als je bent uitgeschoten.

 

Als laatste breng je een beetje mascara aan op de wimpers om de eyeliner extra te benadrukken. Op deze foto’s heb ik 2 lagen mascara aangebracht op de bovenste en onderste wimpers. Hiervoor  heb ik de Yves Rocher Volume Elixir mascara (€22,90) gebruikt.

Eyeliner kwast

Net zoals met de eyeliner pen breng je als eerste een dunne lijn aan op de rand van de wimpers. Omdat de kwast soepel is raad ik aan lijnen hiermee altijd van binnen naar buiten te tekenen. De huid van je oogleden is nooit helemaal strak en schrik dan ook niet als de lijn een beetje bobbelig is. Dat kun je later bijwerken.

Op deze foto’s gebruik ik de vloeibare eyeliner van de Hema. Hij kost ongeveer €2,50 en hij is ook verkrijgbaar in een donker bruine kleur.

Zet daarna met de kwast een klein streepje aan het uiteinde van je ogen. Hiermee bepaal je tot hoe ver en hoe hoog je de lijn wilt trekken. Daarna werk je weer van binnen naar buiten toe tot aan het streepje dat je hebt gezet. Het mooiste is als je de lijn aan de binnenkant smaller maakt dan aan de buitenkant.

 

Als je vlekken maakt dan kun je deze het beste wegwerken met een vochtig wattenstaafje. Wacht tot de eyeliner droog is en werk het voorzichtig weg. Een natte eyeliner smeert heel snel uit en dan kun jij weer opnieuw gaan beginnen.

Als laatste breng je een laagje mascara aan (Ik heb dezelfde  Yves Rocher mascara als bij de vorige eyeliner gebruikt) en klaar ben je!

 

Resultaat

Op bovenstaande foto’s kun je het resultaat van beide eyeliners zien. Het rechter oog is opgemaakt met een eyeliner pen en de linker met een eyeliner kwast. Eigenlijk zie je niet veel verschil. De eyeliners zijn bijna identiek.

 

Conclusie: voor- en nadelen

 

Eyeliner pen

+ Ligt stevig in de hand

+ De lijn droogt snel op

+ Je kunt gemakkelijk één lijn van buiten naar binnen trekken en werkt daardoor sneller

– Hij droogt vaak sneller uit waardoor hij minder lang mee gaat dan een eyeliner kwast

 

Eyeliner kwast

+ Je hoeft je oog niet strak te trekken

– Door de soepele kwast schiet je eerder uit

– Je moet wachten met bijwerken tot hij droog is

– De vloeibare eyeliner raakt snel je wimpers en plakken dan aan elkaar. Na de eyeliner moet je dus snel mascara aanbrengen voordat de aan elkaar geplakte wimpers opgedroogd zijn.

 

Mijn conclusie is dat je het beste kunt investeren in een goede eyeliner pen. Het werkt sneller en bijwerken is makkelijker. Als je €13,80 teveel vindt (begrijpelijk) dan kun je ook een goedkopere versie scoren bij winkels zoals Kruidvat en Hema. Zo heb je al een Essence eyeliner pen voor €2,59.

 

Hebben jullie ervaring met het aanbrengen van vloeibare eyeliner? En wat zijn jullie favoriete eyeliners?

Groetjes,

Aileen

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge