Wat de horloges bij Goldman Sachs je vertellen

Want to read in English? Click here

Eind september schreef ik een artikel over waarom grotere leiders vaak een Swatch horloge dragen. Daarin vertelde ik wat velen hiermee willen uitstralen en wat de voordelen zijn van deze modellen. Maar wist je er bedrijven bestaan waarbij je aan het horloge van iemand kan zien wat voor werk hij of zij doet? Onder meer de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs blijkt een cultuur te hebben waarin de hiërarchieën op deze manier worden bepaald. In dit artikel vertel ik jou wat de horloges bij Goldman Sachs je vertellen over de medewerkers.

Het was John LeFevre die een paar jaar geleden de ‘regels’ rondom de horloges bij deze bank onthulde. Als voormalig Goldman Sachs medewerker weet hij als geen ander wat de do’s en don’ts binnen het bedrijf zijn.

Intern

Het is vreselijk moeilijk om binnen te komen bij Goldman Sachs en status is belangrijk. Dus om te laten zien dat je het niet heel slecht hebt als stagiaire draag je de Rolex Oyster Datejust van ongeveer €8650 of de Omega Seamaster ter waarde van ruim €3200.

Wat de horloges bij Goldman Sachs je vertellen

Analyst

Heb je een vast contract binnengesleept, dan draag je een Rolex Submariner. Daar mag je dan een gezellige €6000 voor neertellen…Wat de horloges bij Goldman Sachs je vertellen

Associate

Als ‘associate’ ontvang je klanten van de bank en dan is je horloge nog belangrijker. Je mag niet teveel luxe uitstralen, maar ook niet underdressed zijn. Met de Rolex Sea-Dweller (ruim €11.500) zit je sowieso goed. Maar je kunt ook gaan voor de Blancpain Aqua Lung die met een waarde van bijna €11.000 nét iets goedkoper is.

Wat de horloges bij Goldman Sachs je vertellen

Vice President

Oké, dit zijn de medewerkers die serieus geld verdienen. Maar ondanks je financiële vooruitgang hoef je niet zozeer meteen een duurder horloge te kopen. De Rolex Daytona ten waarde van zo’n €10.500 is prima. Het blijkt een ongeschreven regel te zijn dat je dit horloge pas mag kopen wanneer je Vice President binnen het bedrijf bent geworden.

Ben je er op uitgekeken? Dan kun je ook kiezen voor de Vacheron Constantin Overseas. Het lijkt een iets simpeler model (in het blauw hier onder), maar hier mag je ook ruim €16.000 voor neerleggen. Houd jij je bezig met opkomende markten? Dan is de Panerai Luminor ten waarde van bijna €20.000 een goede keuze.Wat de horloges bij Goldman Sachs je vertellen

Director

Op dit niveau worden er toch een ander soort horloges gedragen. Iets klassieker, iets minder patserig. Maar niet minder duur. Kies voor de Breguet Classique (ruim €40.000) of de Jaeger LeCoultre Master Tourbillon (ruim €33.000). Wil je iets minder uitgeven? Kies dan voor de Franck Muller Retrograde Hours. Deze kost ‘slechts’ €14.000.

De IWC Portuguese wordt in ieder geval afgeraden. Men zegt binnen het bedrijf dat heren die dit horloge dragen worden bedrogen door hun vrouw…

Wat de horloges bij Goldman Sachs je vertellen

Managing Director

Het merk Patek Philippe is het helemaal op dit niveau. Men kiest voor de Nautilus Chronograph ten waarde van ruim €42.000 of de Perpetual Calendar van zo’n €78.000.

Managing Director

Partner

Op het hoogste niveau dalen de kosten van de horloges in eens drastisch. Een Swatch van €55 of een Nike Sport horloge van €70 is prima.

Partner

Tja, wat moet ik er nog aan toevoegen? Het is een gekke wereld…

Groetjes,

Aileen

Bron: Businessinsider

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge