Hoe ik in 30 jaar verliefd werd op zakelijke mode

Ja hoor, vandaag ben ik jarig. Ik ben – neemt een adempauze – dertig jaar geworden. De afgelopen weken zat ik enorm te twijfelen wat voor artikel ik zou gaan publiceren op deze dag. Het is nogal een leeftijd, in eens ben ik geen twintiger meer. Tot een vriend van mij afgelopen weekend het idee opperde om een artikel te schrijven over de ontwikkeling van mijn kledingstijl. Wat een goed idee, Mike! Mensen vragen wel eens hoe mijn voorkeur voor nette kleding is ontstaan. In het artikel van vandaag vertel ik hoe ik in 30 jaar verliefd werd op zakelijke mode. Ik laat je foto’s zien uit mijn jeugd en neem je mee door de ontwikkeling die ik op modegebied heb meegemaakt.

 

 

10 jaar: de satijnen blouse

Als klein kind was ik echt een meisje-meisje. Denk aan make-up, poppen, hartjes en glittertjes. Eigenlijk alles wat glom en roze was. Zo ontwikkelde ik ook mijn liefde voor satijnen blousejes. Op bovenstaande foto zie je mij op tienjarige leeftijd in één van mijn favoriete blousejes. Hij was roze, echt zuurstok roze. Maar ik had dezelfde ook in het fel geel en niet veel later kwam er een derde bij. Ook een gele, maar dan met vlinders er op.

 

 

13 jaar: nog meer blousejes

De liefde voor roze hield ik toch wel een tijdje vast. Op mijn dertiende droeg ik het liefste alleen maar pastelkleurige kleding. Steeds vaker blousejes, dat ook. Mijn haren verfde ik toen al rood en dat dit zou kunnen vloeken met mijn kleding, daar stond ik toen nog niet zo bij stil.

 

15 jaar: Welkom creme kleurige pantalon

Op mijn veertiende kreeg ik voor het eerst kleedgeld en, geloof het of niet, ik kocht meteen mijn eerste pantalon. Sterker nog, ik werd echt verliefd op pantalons. Ze waren allemaal beige of crème kleurig. Vaak met een wijde pijp en soms was het een recht model. Op mijn vijftiende droeg ik eigenlijk niets anders meer.

 

Matchende pantalons

Op deze leeftijd heb ik ook een tijdje dreadlocks gedragen. Mijn liefde voor roze en glitters was duidelijk nog niet helemaal voorbij want zelfs mijn haar zat er vol mee. Maar de pantalons, die bleven. Alleen wilde ik deze laten ‘matchen’ met mijn haren en dus heb ik destijds een roze bandje aan de zijkant van mijn pantalon gestikt.

 

17 jaar: welkom zwarte kleding en krijtstreep

Op mijn zeventiende ontdekte ik zwarte, nette kleding en eigenlijk is deze liefde nooit meer weg gegaan. Net zoals de krijtstreep trouwens, die ontdekte ik in diezelfde periode. Het liefste een zwarte pantalon met een grijze of een witte krijtstreep. Tot de dag van vandaag kan ik daar telkens weer verliefd op worden.

 

 

19 jaar: parels en klassieke blouse

Op mijn achttiende ging ik samenwonen en ontdekte ik parels. Oh, wat droeg ik dit vaak. Rijen over elkaar heen, iets wat ik nu niet zo heel snel meer zou dragen. Ook kwamen er langzamerhand wat meer zakelijke basics in mijn kast te hangen. De witte blouse, pantalons en nette schoenen.

 

20 jaar: rouche

Vanaf ongeveer mijn twintigste (foto rechts) ben ik jaren lang dol geweest op rouches. Eigenlijk ben ik dat nog steeds, alleen weet ik inmiddels dat dit mij best dik kan maken. Zelfs toen ik afstudeerde en ik zesentwintig jaar was (foto links) droeg ik ze nog. Vaak in combinatie met een colbert en een pantalon. En lelijke wenkbrauwen, dat ook.

 

 

24 jaar: subtiele sieraden

Op mijn vierentwintigste ruilde ik de grote hoeveelheid drukke sieraden in voor subtiele accessoires. Ik koos steeds vaker voor één mooie ketting of één paar oorbellen. Ik kwam er achter dat mijn zakelijke kleding op die manier mooier naar voren kwam.

 

27 jaar: een stuk rustiger

Op mijn zevenentwintigste was ik net begonnen met Prettybusiness en inmiddels was mijn stijl iets minder wispelturig geworden. Ik had inmiddels mijn draai gevonden en wist wat ik leuk vond. Bovenstaande outfits zou ik nu ook stuk voor stuk weer aantrekken. Sterker nog, de kleding heb ik allemaal ook nog liggen. Waar ik vroeger steeds vaker miskopen deed, begon ik eind twintig steeds bewuster kleding te kopen.

 

Nu

Bovenstaande foto’s herken je misschien nog wel van het outfit artikel van vorige week. Dit is de stijl die ik inmiddels draag. Nog steeds ben ik dol op satijnen blousejes, pantalons en krijtstreep. Alleen zijn de wenkbrauwen inmiddels iets natuurlijker opgemaakt en laat ik de pastelkleuren tegenwoordig achterwege. Het is wat minder kleurig (jawel, ik lees jullie reacties wel 😉 ) maar this is me. En ik voel mij er goed in.

Wil je meer van mijn tegenwoordige outfits zien? Iedere vrijdag om 19.00 publiceer ik een artikel waarin je kunt zien wat ik de hele week op kantoor heb gedragen. Morgen weer dus!

 

Groetjes,

Aileen

 

 

9 reacties

  1. Gaaf om te zien, hoe je jezelf ontwikkeld hebt in de afgelopen jaren, van het onzekere spelende meisje meisje naar volwassen werkende vrouw, die weet wat ze wil en hier voor gaat.
    By the way, maar dat had ik al gedaan: gefeliciteerd hoor.

  2. Nog gefeliciteerd (ietsje te laat), wat leuk om de verschillende stappen te zien in leeftijd en kledingstijl. Ik herken het van mijzelf maar ook nu in mijn dochter. Na heel wat jaren ben ik nu weer begonnen met jurken te dragen, dit heb ik 20 jaar niet meer gedaan. Ik vind je huidige stijl leuk, maar wie weet wat je draagt als je 40 bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge