Zo draag je een korte rok op het werk

De korte rok is nu niet bepaald een zakelijk kledingstuk. Sterker nog, de meeste mensen vinden het echt ‘not done’ op het werk. Maar ben je er echt fan van en vind je dat de hitte een reden is om het toch te dragen? Dan zijn er genoeg combinaties te denken waarbij je er niet meteen super sexy uitziet. Are you ready? Zo draag je een korte rok op het werk!

 

 

Maak het romantisch

Een korte rok ziet er meteen een stuk minder sexy uit wanneer deze gemaakt is van een romantische stof. Denk aan kant, borduursels en pasteltinten. Combineer het met een hooggesloten blouse of top in dezelfde stijl en zo creëer jij een outfit die er eerder liefelijk uitziet dan gewaagd.

 

 

Maak het super klassiek

Wie zegt dat een korte rok er niet klassiek uit kan zien? Kies voor een mooie stof en een elegante print en draag er een nette blouse boven. Op bovenstaande foto zie je een goed voorbeeld van hoe je er toch nog netjes uit kunt zien in een korte rok. De hooggesloten, satijnen blouse compenseert hierbij de korte rok. Want de rok is qua lengte dan wel gewaagd, maar de blouse is juist extra netjes.

 

 

Nog niet overtuigd van de klassieke, korte rok? Kijk dan eens naar de oude foto’s van topmodel Twiggy. Zij is een goede inspiratiebron voor diegene die graag een korte rok op een nette manier willen dragen.

 

 

Met een wollen trui

Oké, het is nu te warm voor een wollen trui. Ja, dat snap ik. Maar in de winterperiode kun je een korte rok hier wel heel goed bij dragen. Zeker wanneer de trui iets wijder valt. Op die manier maak je het geheel meteen wat minder uitdagend.

 

Hoge taille

Je kunt ook met een korte rok spelen door deze optisch te verlengen. Kies bijvoorbeeld voor een model met een hoge taille. Op die manier lijkt de rok een stuk langer dan dat hij daadwerkelijk is. Houd je niet van een hoge taille? Draag dan een onderrok en laat deze een stukje aan de onderkant uitsteken. Zo maak jij je korte rok gewoon iets langer.

 

Met transparante stof

Je kunt er een rok onder dragen, maar er zijn ook genoeg modellen met een extra laagje stof er overheen. Dit is een ideale uitkomst wanneer je het luchtige gevoel wilt ervaren van een korte rok, maar er toch gekleed uit wilt zien.

 

Met zwarte panty

En als laatste kun je er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om er een zwarte panty onder te dragen. Daardoor ziet de korte rok er meteen een stuk netter uit.

 

Ik ben heel benieuwd of jij wel eens een korte rok hebt gedragen op het werk. En zo ja, hoe doe jij dat dan?

 

Groetjes,

Aileen

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge