3 inspirerende quotes over zakelijke mode

Ik ben dol op quotes. In mijn ogen is een goede quote een zin die er voor zorgt dat je gaat nadenken, je even met je beide benen op de grond zet en zorgt voor focus. Wat wil je in het leven? Wat is nu echt belangrijk? Vandaag deel ik drie inspirerende quotes over zakelijke mode.

 

1. Krachtige outfit

3 inspirerende quotes voor een zakelijke uitstraling

Oké, ik kan mij voorstellen dat jij je heus niet altijd kan kleden alsof je je ergste vijand gaat tegenkomen. Maar ik vind dat deze uitspraak wel aangeeft hoeveel kracht kleding je kan geven. Wanneer jij weet dat je er goed uitziet dan geeft het zelfvertrouwen en dat kan je enorm helpen. Veel mensen zijn zich hier alleen van bewust op speciale momenten of wanneer ze behoefte hebben aan een gevoel van zelfvertrouwen. Denk aan een sollicitatiegesprek of een belangrijke presentatie. Maar eigenlijk kun je best wat vaker dit soort kleding dragen.

 

 

2. Jezelf zijn

3 inspirerende quotes voor een zakelijke uitstraling

Ik merk dat mensen zich er vaak niet van bewust zijn dat ze met  hun kleding laten zien wie ze zijn. Hoe casual of onopvallend jij je ook kleedt, met kleding laat je altijd een stukje van je persoonlijkheid zien. Zelfs de mensen die denken dat ze niets met mode hebben kiezen dagelijks voor een bepaalde stijl. Er is altijd een moment waarbij je een keuze maakt wanneer het gaat om persoonlijke uitstraling. Wat je stijl ook is, je communiceert er altijd mee. Bewust of onbewust.

 

 

3. Ambitie

3 inspirerende quotes voor een zakelijke uitstraling

Tenslotte gaat de laatste quote over het behalen van je doelen door jezelf er naar te kleden. Neem dit ook weer niet te letterlijk. Natuurlijk zul jij geen dokter worden als je de hele dag een doktersjas draagt en geen medische studie volgt. Maar kleding kan je wel degelijk helpen om je doelen te bereiken. Denk maar aan de uitspraken zoals ‘kleed jezelf naar de functie die je ambieert, niet naar de functie die je hebt’. Ik heb hier zelf ook wel eens mee geëxperimenteerd en hier een artikel over geschreven.

 

Heb jij ook bepaalde quotes die je inspireren op het gebied van werkkleding?

 

Groetjes,

Aileen

Eén reactie

  1. Wat een mooie quotes! Ik kende ze eigenlijk allemaal niet. Vooral de eerste vind ik sterk, “dress for your worst enemy”. Kleding kan je inderdaad zo veel kracht en zelfvertrouwen geven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge