3x wat ik deze zomer niet op kantoor ga dragen

Deze week hadden we te maken met een sterk wisselende temperatuur. Maar ondanks de wisseling voelen we inmiddels wel allemaal dat de zomer er toch echt aan gaat komen. Dat betekent dat we langzamerhand weer gaan nadenken over wat we wel en niet op het werk gaan dragen. En dat is nog niet altijd even makkelijk. In dit artikel vertel ik je over de 3 kledingstukken die ik wel in mijn vrije tijd draag, maar niet op het werk. Ik vertel je waarom en ook wat mijn alternatieven zijn.

 

3x wat ik deze zomer niet op kantoor ga dragen

 

Witte broeken

Ik had het er vandaag toevallig nog met een vriendin over: de witte broek. Het is zo’n typisch kledingstuk  waar mensen over het algemeen voorstander of tegenstander van zijn. Persoonlijk vind ik een witte, wat kortere broek niet zo mooi. Dat komt vooral omdat mijn benen vaak lang wit blijven in de zomer. Of überhaupt wit blijven. Maar een lange variant van een stevige stof kan ik wel waarderen. Toch zal ik een witte broek niet zo snel op kantoor dragen. Naast het feit dat de kleur enorm besmettelijk is, vind ik het meestal niet zo netjes staan. Ook juist omdat er zo snel vlekken op komen. Ik zal mij de hele dag dan meer bezighouden met het feit dat het egaal wit moet blijven, dan met mijn werk. Daar heb ik dan ook weer niet zo’n zin in.

Het alternatief voor de witte broek is in mijn geval zwart. Tja, geen zomerse kleur. Ik weet het. Maar een zwarte pantalon is en blijft voor mij een geweldig kledingstuk. En in combinatie met een paar pumps en een vrolijk gekleurde blouse vind ik het op mijn eigen manier dan toch zomers.

 

Rokken tot op de enkels

In de zomer ben ik dol op jurken en rokken tot op de enkels. Ik draag ze vaak wanneer ik in de tuin zit. Het voordeel is dat je de lange, soepele rok makkelijk iets omhoog kunt doen als je het warm hebt. En als het te koud is, dan laat je de rok gewoon naar beneden hangen.

Op kantoor zal ik een lange rok niet zo snel dragen. In de eerste plaats omdat lange rokken een drama zijn op de fiets. En ik fiets dagelijks naar kantoor. Een lange rok zit gewoon enorm onhandig en ik ben tijdens het fietsen ook nog eens constant bang dat hij tussen mijn spaken gaat zitten. Daarnaast vind ik een lange rok niet zo representatief staan. Ik associeer het toch snel met een strandrok. Ook al draag ik er een nette blouse boven, het zal er in mijn ogen niet écht netjes uit gaan zien.

Het alternatief is voor mij een rok met een A-lijn op of nét over de knie. Ik vind dit model rok ideaal omdat het in de eerste plaats een praktisch kledingstuk is. Het geeft je voldoende bewegingsruimte en dat zorgt er ook voor dat je er lekker mee kunt fietsen. Daarnaast vind ik dit type rok vaak erg mooi staan. Het maakt door de aangesloten bovenkant je taille optisch smaller en door de ruime onderkant je heupen juist weer breder. Ik heb zelf al redelijk een zandloperfiguur en vind het fijn om deze met dit type rok te benadrukken.

 

Spaghettibandjes

Ten slotte heb ik een enorme hekel aan tops of jurken met spaghettibandjes. Tenminste, wanneer het gaat om kleding op het werk. In mijn vrije tijd vind ik dat het bij zowel mijzelf als bij anderen heel leuk kan staan. Maar op het werk zorgt het in mijn ogen meteen voor zo’n onverzorgde uitstraling. Het is toch een beetje bloot allemaal. En die oksels hé, die zijn dan ook meteen zo zichtbaar.

Wanneer ik mijzelf in de zomer kleed voor op het werk, dan probeer ik altijd minimaal een korte mouw te dragen. Omdat ik voor mijzelf werk ben ik daar wel iets soepeler in. Wanneer ik een dag op kantoor zit en ik ontvang geen zakelijke contacten, dan wil ik nog wel eens iets aantrekken zonder mouw. Maar dan bedekt de top of jurk in ieder geval wel de bovenkant van mijn schouders.

Wat zijn voor jou de 3 kledingstukken die je wel buiten het werk zou dragen in de zomer, maar niet op het werk?

 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge