Mijn blunders op het gebied van zakelijke mode

We maken allemaal wel eens gênante momenten mee met onze werkkleding. Je blijkt onbewust een enorme transpiratieplek te hebben of een gat in je broek ten hoogte van een wat minder charmante locatie. Dat zijn van die momenten dat je baalt. Vandaag vertel ik je twee van mijn blunders op het gebied van zakelijke mode. En ik vertel jou ook meteen hoe ik dit heb opgelost en wat ik ervan heb geleerd.

Uitverkoop op je schoenen

Ken je dat? Je hebt een paar prachtige schoenen gekocht en vervolgens kom je er achter dat het prijsstickertje nog op je zool zit. Ach, dat kan gebeuren. Maar wat ik wel gênant vond, is toen ik er achter kwam dat de grote uitverkoopsticker op de zool van mijn hoge hakken zat. Zo een hele grote knalgele sticker met ‘sale’ er op. Doordat de hakken zo hoog waren keek iedereen de hele tijd tegen die sticker aan. Dus niet alleen als ik mijn voeten optilde maar ook gewoon als ik stil stond bij de lift. En ik had een effen zwarte outfit aan dus dat viel wel lekker op. Het was een collega die mij er op aansprak nadat ik de schoenen al een paar dagen had gedragen.

 

Wat heb ik hiervan geleerd?

Het is heel makkelijk om te roepen dat je de stickers er gewoon af moet halen. Natuurlijk moet je dat doen. Maar soms vergeet je het. Helaas ben ik het inmiddels al een paar keer vergeten en heb ik zo mijn eigen methoden ontwikkeld om de stickers op de wc te verwijderen.

Je kunt het beste de stickers er af trekken maar dat is niet altijd zo makkelijk. Meestal bleef er zo een witte laag achter en trek je eigenlijk alleen de bovenkant van de stikker er af. Prima, maar dan moet je de rest er nog af zien te krijgen. Hoe ik dat deed op kantoor? Ik vouwde heel veel wc papier op en deze maakte ik nat door hem onder de kraan houden. Ik legde het natte wc papier op de witte waas van de sticker en liet het even intrekken. Meestal was 10 tot 15 seconden voldoende, maar dan moest het papier wel echt goed nat zijn. Vervolgens kon ik het grootste deel van de sticker verwijderen door er snel met mijn vingers overheen te wrijven. Er ontstaan dan een soort papieren rolletjes. Daarna kon ik met de rug van een schaar (de buitenkant, dus niet de scherpe binnenkant) de rest van de sticker er af wrijven. Heb je geen schaar? Probeer het dan met je nagels. Op die manier heb ik tot nu toe alle stickers onder mijn schoenen kunnen verwijderen.

 

Opengesprongen blouse

Ik heb een keer meegemaakt dat mijn blouse tijdens een bilateraal gesprek (1 op 1 dus)  opensprong. Tenminste, het knoopje dat mijn decolleté bedekte. Ineens kon mijn mannelijke collega, die op dat moment tevens de manager was die ik ondersteunde, zo mijn BH bekijken. Jeetje, ik kon wel door de grond zakken. Op dat moment zat ik ook nog eens in een hele onhandige positie waardoor ik mij niet zo goed weg kon draaien om mijzelf te fatsoeneren. Ik excuseerde mij en deed een poging om enigszins buiten zijn zicht mijn blouse weer dicht te knopen. En dan moet jij je ook nog eens bedenken dat dit een manager was waarvan ik wist dat hij mij aantrekkelijk vond. Dat maakte het voor mij eigenlijk nog veel erger.

 

Wat heb ik hiervan geleerd?

Tja, dit wilde ik natuurlijk echt nooit meer meemaken. Sinds die tijd neem ik van te voren maatregelen die dit soort gênante momenten kunnen voorkomen;

  • Ik draag altijd een hemd of T-shirt onder mijn blouse. Dit neemt eigenlijk al meteen de grootste zorgen weg. Mocht je blouse openspringen, dan ben je tenminste nog een beetje fatsoenlijk bedekt.
  • Ik kijk nog kritischer naar hoe een blouse valt wanneer ik hem koop. Nu ben ik gezegend met een royale borstpartij en dus is het niet altijd makkelijk om een model te vinden dat goed aansluit. Maar ja, de aanhouder wint.
  • Als ik twijfel of een knoopje wel goed dicht blijft zitten, dan gebruik ik een veiligheidsspeld. Ik maak de stof tussen de bovenste twee knoopjes aan elkaar vast.

 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog wel meer blunders heb gemaakt op kantoor. Het zijn er simpelweg teveel om allemaal te benoemen in één artikel. Binnenkort zal ik je ook vertellen wat mijn blunders waren op het gebied van make-up op het werk. Want ook hiermee heb ik genoeg gênante momenten meegemaakt.

Heb jij ook wel eens een kleding blunder meegemaakt op het werk? En hoe heb je dit toen opgelost?

 

Groetjes,

Aileen

8 reacties

  1. Haha, wat grappig om zo’n eerlijk artikel te lezen. Ik kan me voorstellen dat je op zo’n moment wel door de grond kunt zakken, maar aan de andere kant is het wel weer een wijze les voor de vorige keer. Dat van de uitverkoopsticker op mijn schoenen zou mij trouwens ook zo kunnen overkomen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge