Cosmetica tips voor online sollicitatiegesprekken

Steeds meer bedrijven kiezen tegenwoordig voor online sollicitatiegesprekken. Het scheelt tijd, en dat is wel zo handig. Als kandidaat wil je er natuurlijk goed uitzien. Maar waar moet je op letten wanneer je make-up gaat dragen? In dit artikel geef ik 4 cosmetica tips voor online sollicitatiegesprekken, voor dames én heren.

Cosmetica tips voor online sollicitatiegesprekken
Foto: Annie Spratt – Unsplash

1. Check de camera

Wanneer je je gaat opknappen voor je sollicitatiegesprek, ben je geneigd om meteen voor de spiegel te gaan staan. Maar bij een online gesprek kun je beter eerst even de camera aanzetten. Jouw gesprekspartner zal je namelijk op deze manier met jou leren kennen, en via de webcam zie je er toch nét even wat anders uit. Bekijk jezelf dus eerst even in de camera. Hoe scherp is het beeld, en hoe vind je zelf dat je eruit ziet?

 

2. Goede belichting

De tweede stap is de belichting. Je kunt zoveel make-up opdoen als je wilt, maar zonder goede belichting ziet niemand jouw kunstwerk. Het is daarom handig wanneer je computer bij een groot raam staat. Natuurlijk licht is het mooiste. Zorg er wel altijd voor dat je een lamp op je bureau hebt staan. En als het kan, meerdere lampen. Je zult net zien dat wanneer jij het gesprek hebt, de zon achter de wolken schuilt.

Tip: tegenwoordig bestaan er speciale ringlampen die je op je telefoon of webcam kun klemmen. Deze zorgen voor mooi licht en zijn lekker compact. 

 

3. Een verzorgde huid

Bij make-up denkt men vaak aan vrouwen, maar wist je dat ook steeds meer mannen tegenwoordig make-up dragen? Uit onderzoek is gebleken dat sinds de pandemie en de toename van het aantal videovergaderingen, mannen vaker via Google make-up tips zoeken. Vooral het bedekken van rode vlekken, acne en wallen zijn populaire zoektermen.

Wanneer het gaat om cosmetica bij online sollicitatiegesprekken, kun je je ook het beste focussen op je huid. Een dekkende foundation of poeder is geen overbodige luxe. Je kunt hiermee makkelijk oneffenheden verdoezelen en een glimmend voorhoofd voorkomen. Let wel goed op dat je een kleur kiest die goed bij je natuurlijke huid past. Een bruin gezicht met een witte nek is natuurlijk een beetje vreemd.

Heb je een mooie huid, maar vind je dat je een beetje bleek bent? Breng dan met een grote kwast een beetje bronzer aan op je gezicht. Focus hierbij op je wangen en de zijkant van je voorhoofd.

 

4. De natuurlijke look

Wil je naast een mooie huid ook bepaalde delen van je gezicht accentueren? Je kunt natuurlijk losgaan met oogschaduw of opvallende lippenstift, maar dit kan snel gaan afleiden. Daarom raad ik je aan om de producten die je voor je huid gebruikt ook als oogmake-up aan te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een bronzer. Gebruik een dun oogschaduwkwastje en maak hem nat. Breng vervolgens met deze kwast een beetje bronzer aan als eyeliner op je ogen. Je kunt ook met een bredere kwast de bronzer in je arcadeboog (de huidplooi boven je ogen) aanbrengen. Zo creëer je een natuurlijke schaduw waardoor je ogen extra worden geaccentueerd.

Ga je het liefste los met make-up en kan het voor jou niet genoeg zijn? Focus je dan op je lippen of je ogen. Wanneer je beiden zwaar opmaakt, kan het wat veel worden. Dus kies bijvoorbeeld voor een sprekende kleur lippenstift of wat meer oogschaduw. Balans is alles.

Heb jij nog make-up tips voor online sollicitatiegesprekken?

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge