De dresscode bij Hunkemöller

Geschreven door Ellen –  Ik heb mijzelf altijd al afgevraagd wat de dresscode is bij Hunkemöller. Wanneer ik een Hunkemöller-winkel binnenloop dragen alle medewerkers zwart. Wat is de gedachte hier eigenlijk achter? En zit er een verschil tussen de kleding in de winkel en op het hoofdkantoor? Ik sprak mijn nicht Marlies Kluft over dit onderwerp. Marlies werkt op de communicatieafdeling van Hunkemöller op het hoofdkantoor in Hilversum. Ze is verantwoordelijk voor de communicatierichting de hoofdkantoren in het buitenland. Daarnaast organiseert ze ook events waarbij nieuwe collecties worden gepromoot. Mede doordat Marlies alles van dichtbij meemaakt, weet ze als geen ander wat de dresscode bij Hunkemöller is.

 

De dresscode bij Hunkemöller


Zijn er regels wat betreft kleding op het hoofdkantoor?

“Nee, er zijn niet echt regels. Het is een modebedrijf, dus wij mogen ons vrij kleden. Wat mij opvalt is dat de designers van de ontwerpafdeling stuk voor stuk gekleed zijn volgens de laatste trends. Ik heb het idee dat de medewerkers zich mede hierdoor laten inspireren, en zich meer trendy gaan kleden.” 


Je geeft aan dat er weinig regels zijn. Heb je voor jezelf wel bepaalde regels?

“Wanneer ik een vergadering heb of als er belangrijke internationale gasten op bezoek komen, zoals onze investeerder, dan kleed ik me wel wat netter. Ik kleed mijzelf meestal casual, maar ik kies dan voor een effen jeans in plaats van een jeans met scheuren. In combinatie met een blazer en een paar loafers maak ik de outfit wat zakelijker. Daarnaast let ik altijd extra op mijn kledingkeuzes in de zomer. Persoonlijk vind ik te kort of te bloot niet kunnen op de werkvloer, ondanks dat ik bij een mode bedrijf werk en er best wel veel mogelijk is.”

 

Wat is jouw favoriete werkkleding?

“Op dit moment ben ik gek op mijn zwarte skinny jeans omdat ik het goed kan combineren. De blouse (zoals hier boven afgebeeld) vind ik super leuk. Zowel de ruffles, de streepjes als de bloemen zijn momenteel een trend. Daar onder draag ik meestal mijn sneakers.

Daarnaast vind ik het handig dat ik deze outfit kan dragen naar kantoor en ’s avonds gelijk door kan voor een diner met vriendinnen. Ik hoef niet meer langs huis om iets anders aan te doen. Dat vind ik wel echt een fijn aspect aan het feit dat ik geen speciale bedrijfskleding hoef te dragen.”

De dresscode bij Hunkemöller

Foto: Miranda Coobs

Geef eens een voorbeeld van kledingstukken die op dit moment veel worden gedragen op het hoofdkantoor. Wat is momenteel een trend?

“Een trend in het voorjaar was om pyjamablouse te dragen. Omdat ook wij inspelen op de trends, hadden wij deze in onze collectie. Dit werd dan ook veelvuldig gedragen op ons hoofdkantoor. Ik verwacht overigens dat de velvet pyjamatop, welke dit najaar uit komt, een grote hit wordt bij ons op het hoofdkantoor.

Naast pyjama’s hebben we ook beenmode. Elk jaar in oktober hebben wij een grote campagne genaamd fabulous leg day, welke in het teken staat van beenmode. Om ervoor te zorgen dat wij ook zelf tijdens deze campagne beenmode dragen, kunnen we dit met een fijne korting kopen. Ik vind het zelf altijd super leuk om alle dames tijdens deze campagne hierin te zien lopen. ” 


Het valt mij op dat de dames in de winkels altijd zwart dragen. Wat is hier de gedachte achter?

“De reden dat men volledig in het zwart gekleed moet zijn is omdat het netjes en elegant staat. Daarnaast heeft iedere medewerker een roze badge met haar functietitel, en daardoor zijn de medewerkers voor de klanten makkelijker te vinden.

In de winkels zijn wat betreft kledingstukken geen strikte regels, je mag altijd je eigen kleding dragen. Mits je kleding zwart is. Rokjes en jurkjes zijn toegestaan, op deze wijze kunnen de medewerkers de beenmode ook goed promoten. Een vereiste is wel dat de schoenen volledig zwart zijn. Sneakers mogen wel, maar enkel als de zool ook volledig zwart is. 

We hebben een paar winkels waar onze sport collectie (HKMX) wordt verkocht. Hier wordt een uitzondering gemaakt wat betreft zwarte kleding. In deze winkels dragen de dames de sport collectie.”

 

Wat is jouw favoriete Hunkemöller item?

“Dat is lastig om te zeggen want er zijn zoveel items van Hunkemöller die ik geweldig vind. Dat komt mede omdat Hunkemöller zo’n brede collectie heeft. Op dit moment ben ik fan van de ronde Doutzen Kroes handdoek. Daarnaast ben ik gek op mijn HKMX sportlegging met matchende sport BH.”

 

Tenslotte

Ik vind het interessant om meer te horen over de dresscode van Hunkemöller. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd aan de hand van dit interview.

Heb jij ook te maken met een dresscode? Zo niet, welke outfit draag jij momenteel het liefste op je werk?

 

Groetjes,

Ellen

Ellen Lageveen

Eén reactie

  1. Grappig, ik let eigenlijk nooit bewust op de kleding die de verkoopsters dragen, maar nu je het zegt… Ja, inderdaad!
    Wat leuk dat zij ook de pyama blouses dragen, kan bijna niet anders. Hunkemöller vind ik altijd een heel prettige winkel en slaag daar bijna altijd wel. Aardig en kundig personeel, zeker waar ik woon.
    Babs onlangs geplaatst…Als ik mocht kiezen dan was ik…My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge