De meest opvallende outfits van Prinsjesdag 2018

De kans is klein dat het je is ontgaan, maar vandaag was het prinsjesdag. Dit is meestal dé dag waarbij de dames op het Binnenhof los gaan met aparte hoeden. Toch vond ik dit jaar de kleding een stuk interessanter. In dit artikel laat ik je de meest opvallende outfits en wel een heel bijzondere video zien.

 

Symbolische sokken

Ik schreef het eind augustus nog: politici zijn dol op afwijkende sokken. Dat bleek ook vandaag. Enkele partijleden van D66 hadden gekozen voor de Alzheimer sokken van het merk Held op Sokken. Op die manier wilden ze aandacht vragen voor de ziekte. Een mooi gebaar, als je het mij vraagt.

 

Vleesjurk

Die sokken waren leuk, maar het was Marianne Thieme (Partij van de Dieren) die opnieuw écht de show stal. Net zoals vrijwel ieder jaar wist ze met haar kleding aandacht te vragen voor dierenleed. Vandaag droeg ze een jurk van mode-ontwerpster Yasmina Ajbilou, die haar vorig jaar ook had gekleed.

Op de jurk stonden allemaal namen die worden gegeven aan vleesvervangers. Hiermee wilde ze aandacht vragen voor het feit dat internationaal de productie van plantaardige vleesvervangers wordt tegengewerkt, zo valt te lezen op de website van de Partij van de Dieren. In de Amerikaanse staat Missouri kunnen producenten van vleesvervangers zelfs een boete krijgen wanneer ze in de naam van hun producten verwijzen naar vlees.

 

 

Jurk met kruisjes

Thiemes partijgenoot Esther Ouwehand trok iets minder aandacht met haar jurk, maar ook zij wilde hiermee een boodschap overbrengen. Ze droeg een rode jurk met 1200 witte kruisjes, die stonden voor het aantal dieren dat in Nederland iedere minuut wordt geslacht. Naast het feit dat het haar erg goed staat vind ik het ook een krachtig statement.

 

Zusjes

VVD-kamerlid Dilan Yesilgoz was, samen met haar zus Berfin, gekleed in een mooi damespak. In combinatie met de stoere hoed en matchende naaldhakken vind ik het echt een plaatje om te zien. Alsof ze net van een filmset vandaan komen.

 

Politieke catwalk?

Er was vandaag wel één ding dat erg opviel wanneer het ging om kleding. Dan heb ik het niet eens over een specifieke outfit, maar over de video die de VVD vandaag op social media deelde. Ik zou zeggen: kijk, verwonder en vergeet je geluid niet aan te zetten.

De reacties op de video waren erg wisselend. Sommigen vonden het grappig, terwijl anderen dit nét te ver vonden gaan. Zelf heb ik er een beetje gemengde gevoelens bij. Ik snap dat men dit grappig bedoelt, maar het voelt zo geforceerd. Zo onnatuurlijk en niet erg spontaan. Maar ergens ook creatief. Laat ik het zo zeggen: ik vind het helemaal niet raar, alleen maar heel bijzonder. 😉

Wat vind jij van deze video?

 

Groetjes,

Aileen

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge