differin gel – adapaleen, deel 3

Inmiddels gebruik ik de Differin gel (adapaleen) alweer 7 weken en mijn huid is enorm vooruit gegaan. In dit artikel laat ik jullie zien wat er precies met mijn huid is gebeurd en wat ik hiervan heb geleerd.

 

Voortgang

v.l.n.r: week 1, week 3 en week 7

Op de linker foto’s zie je hoe mijn huid er uit zag voordat ik begon met de Differin gel. Mijn huid was rood, geïrriteerd en de puistjes deden pijn. Iedere ochtend dat ik wakker werd voelde ik als eerste aan mijn gezicht. Op die manier probeerde ik in te schatten hoe erg mijn huid er aan toe was. Als de puistjes groot waren dan gebruikte ik namelijk andere make-up om deze camoufleren. Ook gebruikte ik wekelijks enorm veel maskers om mijn huid te kalmeren. Dat was namelijk het enige wat mijn huid wat ervoor zorgde dat mijn huid wat minder pijn deed.

Op de middelste foto’s kun je het resultaat al na 3 weken duidelijk zien. De heftigste acne was verdwenen en mijn huid deed voor het eerst in jaren geen pijn meer. Het voelde zelfs ontspannen!  Af en toe kwam er een verdwaald puistje opzetten maar die verdween vervolgens heel snel weer.

De rechter foto’s heb ik deze ochtend (13-06-2015) gemaakt. Ik vind het werkelijk een wonder wat er is gebeurd met mijn huid! Mij was verteld dat de ontstekingen (ja, bij mij is er sprake van onderhuidse ontstekingen) per maand met ongeveer 10% zouden afnemen. En hoewel er nog wel wat oneffenheden zichtbaar zijn heb ik voor mijn gevoel na 7 weken geen puistjes meer. Ook heb ik geen pijn meer en ik ben zelfs aan het experimenteren met minder dekkende foundation. Mijn huid mag weer gezien worden!

 

Wat ik van Differin heb geleerd

Naast de zichtbare resultaten heb ik ook veel geleerd van dit medicijn.

  1. Mensen vinden het heel bijzonder als je op internet je huidproblemen bespreekt en op foto’s laat zien. In mijn directe omgeving waren de meesten na het eerste artikel een beetje geschrokken. En dat snap ik. Het is niet niks om je problemen op beeld vast te leggen en vervolgens op internet te zetten. Na het tweede artikel kreeg ik vooral complimenten over mijn openheid rondom dit probleem. Ook hoor ik regelmatig dat mijn lezers het leuk vinden om de vorderingen te lezen. En dat vind ik super leuk!
  2. Niets helpt tegen slechte nachtrust, ongezond eten en stress. Ook de Differin gel niet. Een dagje minder slapen, slecht eten en een beetje stress zul je niet direct zien. Maar als dit een paar dagen aanhoud dan zie je dat er toch weer puistjes ontstaan. Deze 3 factoren hebben mij dan ook meer bewust gemaakt. Met een rustige huid vallen puistjes nu eenmaal sneller op dan wanneer acne een serieuze vorm heeft aangenomen. Een puistje meer of minder zie je dan gewoon niet zo snel. En nu zie ik dat dus heel snel.
  3. Door de Differin gel is mijn huid op sommige plaatsen (over) gevoelig geworden. Ik ben daardoor veel aardiger geworden voor mijn huid. Ik vermijd bijvoorbeeld vaker de zon op mijn gezicht en gebruik mildere zonnebrand crèmes (Bioderman matterende zonnebrand crème is een aanrader). Ook ben ik kritischer gaan kijken naar wat mijn huid nodig heeft. Ik gebruik niet meer iedere dag dezelfde dag-en nacht crème maar wissel af met extra voedende producten. Denk hierbij aan een nachtmasker of een serum.

 

Nog even volhouden..

Ik krijg regelmatig de vraag wanneer ik kan stoppen met dit medicijn. Mijn huisarts heeft mij geadviseerd om pas te stoppen wanneer de puistjes zijn verdwenen. En als ik zie hoe snel mijn huid zich ontwikkeld dan verwacht ik aan het einde van de zomer eigenaar te zijn van een gladde huid. Ik hoop dat ik eind augustus kan stoppen en dat de problemen dan ook niet meer terug komen. Volgens mijn huisarts zullen de puistjes weg blijven wanneer de onderhuidse ontstekingen zijn behandeld met Differin gel. Ik hoop het maar weet ook dat er mensen zijn die deze gel met regelmaat moeten blijven gebruiken. En dat zou vervelend zijn maar het is voor mij geen ramp. Ik ken inmiddels het medicijn en weet hoe mijn huid hier op reageert. En ik ben blij, heel erg blij dat er iets is dat helpt. Ik blijf de aankomende tijd nog lekker doorsmeren. En natuurlijk houd ik jullie de aankomende maanden op de hoogte van de ontwikkelingen rondom mijn huid.

 

Heb jij ook last van een overgevoelige huid? En hoe ga jij hiermee om?

 

 

Groetjes,

Aileen

2 Comments

  1. Ik heb zelf ook een vergelijkbare huid en ben er na een aantal jaar (ben nu 19) wel een beetje klaar mee. Ik ga binnenkort naar de dokter en had dit product van een vriendin aangeraden maar ik wilde eerste even wat research doen voordat ik dit bij de dokter ter sprake zou brengen. Ik kon weinig goede artikelen vinden, maar aan jouw artikel had ik echt heel veel, dankjewel! Ik hoop dat ik over een aantal weken/maanden ook resultaat ga zien 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge