Differin gel – huid update

Ik ben vorig jaar begonnen met het schrijven over Differin gel omdat ik zelf behoefte had aan reviews. Op het internet was er niemand die mij precies kon vertellen wat het effect was van deze gel, wat de bijwerken waren en hoe je huid er precies uit ging zien na het gebruik van Differin. Daarom besloot ik om zelf een reeks te schrijven.

In het eerste deel omschreef ik waarom ik  hiermee was begonnen, wat de eerste resultaten waren en welke producten ik erbij gebruikte. In het tweede deel vertelde ik jou hoe ik omging met de uitslag die ik kreeg en welke producten dit verzachtte. Na 7 weken schreef ik in deel 3 over wat ik heb geleerd van deze gel en liet ik zien hoe mijn huid was veranderd. Deel 4 was het laatste deel en daarmee wilde ik deze reeks afsluiten. In dit artikel liet ik zien wat voor effect de zon  had op mijn huid.

 

Schrijven over mijn huid

Het schrijven over mijn ervaringen bleek een goede zet. De artikelen worden vrijwel dagelijks via Google gevonden en zijn de afgelopen maand al bijna 500 keer bekeken. Ik krijg er ook geregeld vragen over. Soms onder een artikel maar ook via mail of social media. Steeds vaker vragen lezers hoe het nu met mijn huid gaat en of ik de gel nog gebruik. Daarom is het tijd voor een update!

Voordat ik ga vertellen hoe het nu gaat zal ik jullie eerst even kort laten zien hoe mijn huid er vorig jaar uitzag.

Oké, ik moet eerlijk toegeven dat ik niet zo blij word van deze foto’s. Jeetje, wat zie ik er beroerd uit! Nu vind ik mijzelf eigenlijk nooit mooi op foto’s zonder make-up maar een close-up van je acne maakt het wel nog erger.

Maar goed, ik moet wel eerlijk naar je zijn. Dit is zoals mijn huid er uitzag. Zoals je kunt zien waren mijn puistjes niet weg na het gebruik van Differin gel. Ze werden wel minder en vooral kleiner.

 

 

Update 

De laatste foto van mijn huid zijn alweer zo’n 14 maande geleden gemaakt. Op onderstaande foto’s kun je zien hoe mijn huid er nu uitziet.

 

Deze foto’s heb ik met een andere camera gemaakt, een betere eigenlijk. Hierdoor is alles net iets scherper dan bij de foto’s van vorig jaar.

En ja, ik heb nog steeds puistjes. Hoewel dit er voor velen misschien heftig uitziet, is dit voor mijn doen juist een hele mooie huid. In tegenstelling tot vroeger heb ik geen pijn meer aan mijn huid, gaan puistjes sneller weg en zijn hevige ontstekingen ook verleden tijd. Voor het eerst van mijn leven heb ik mijn acne onder controle!

 

 

Wat ik nu gebruik

Maar hoe heb ik dat precies gedaan? Als eerste ben ik doorgegaan met de Differin gel maar daarnaast ben ik ook Niacine gaan slikken.

Niacine zijn pillen met vitamine B3 die ik bij Holland & Barrett (voorheen de Tuinen ) heb gekocht. Deze pillen hebben mijn huid enorm geholpen, zeker in combinatie met de Differin gel. Ik kan veel over Niacine vertellen maar dat zal ik binnenkort in een apart artikel doen. Anders wordt dit artikel wel heel lang 😉

 

Wat ik heb ontdekt over mijn huid en Differin gel

1. Balans 

Niets is zo belangrijk voor je huid als rust, reinheid en regelmaat. Ja, heel saai maar het is waar. En daar ben ik dus heel slecht in. Ik werk graag hard, ben dol op pizza en ga regelmatig laat naar bed omdat ik het zo fijn vind om samen met manlief tv te kijken. Maar sinds ik mijn baan heb opgezegd en veel thuis werk gaat het een stuk beter met mijn huid. Ik werk veel, maar wel op vaste tijden en bepaal zelf hoe druk ik het heb. Het is daardoor makkelijker om te luisteren naar mijn lichaam want er is geen baas die iets van mij moet of wilt. Nee, ik ben mijn eigen baas. En dat geeft heel veel rust. Ik eet nog steeds graag pizza en ga nog te vaak laat naar bed maar nu wel met een rustig hoofd en dat zie ik aan mijn huid.

 

2. Verschillende producten

Voorheen gebruikte ik jarenlang dezelfde producten. Zo heb ik lange tijd de complete Normaderm lijn van Vichy gebruikt, inclusief bijbehorende foundation en anti puistjes stick. Het hielp allemaal een beetje maar na het gebruik van deze producten droogde mijn huid altijd enorm uit. Met een trekkerig gevoel als resultaat. Ondertussen zorgde voedende crèmes altijd weer voor extra puistjes. Lastig dus.

Door de Differin gel kan ik mijn puistjes plaatselijk behandelen en zijn puistjes ook snel weer verdwenen. De Niacine pillen zorgen er ondertussen voor dat mijn huid niet compleet uitdroogt of overgevoelig wordt. Het maakt mijn huid weer ‘normaal’. Omdat de conditie van mijn huid is verbeterd kies ik nu vaker voor verzorgde producten. Als mijn huid droog is dan gebruik ik voedende crème en bij irritatie kies ik voor zachte producten. Ik heb nog geen magisch product gevonden dat perfect past bij mijn huid en ben nog druk aan het testen wat het beste werkt.

 

3. De beste oplossing

Iedereen heeft een andere huid maar voor mij is Differin gel een goede oplossing. Door alle producten die ik de afgelopen jaren heb geprobeerd ben ik ondertussen ‘ test moe’ en met dit middel acne eindelijk onder controle houden. Nog steeds proberen mensen mij te overtuigen van een nieuwe intense peeling, behandelingen bij schoonheidsspecialisten en verhalen over gezond eten. Ja, ik moet echt dit of dat proberen. Dat is heel lief en met goede bedoelingen, dat weet ik.

Ook Roaccutane wordt vaak geadviseerd. Men zegt dat het een wondermiddel is waardoor je levenslang van je puistjes af bent. Natuurlijk heb ik mij hier in verdiept maar de bijwerkingen vind ik te heftig. Een extreem droge huid door vernauwde poriën, kans op haaruitval en depressie zijn er slechts een paar. Daarnaast moet je geregeld bloed prikken zodat ze kunnen testen of het nog wel goed gaat met je lever. Ehhh…..laat maar zitten.

De Differin gel is voor mij een perfecte oplossing. Het droogt mijn puistjes alleen uit op de plekken dat ik dat wil, heeft vrijwel geen bijwerkingen en is ook nog eens super goedkoop. Ik moest pas na een jaar een nieuwe tube bestellen en dat was alleen omdat de tube stuk was gegaan. Er zat nog genoeg gel in voor zeker een paar maanden. Je hebt namelijk heel weinig nodig en voor een nieuwe tube betaal je ongeveer €20. Met één tube heb ik dus een jaar gedaan en ik sluit niet uit dat het nog langer duurt voordat ik de nieuwe tube heb opgemaakt.

 

Ten slotte

Voor mij werkt de Differin gel het beste in combinatie met de Niacine pillen van Holland & Barrett . Binnenkort zal ik een apart artikel schrijven over deze vitaminepillen want ze zijn écht geweldig.

Ik hoop je te hebben geholpen met dit artikel. Mocht je vragen hebben, zet ze dan hier onder in een comment.

 

Groetjes,

Aileen

6 reacties

 1. Interessant artikel! Ik heb gelukkig geen last van acne, maar kan me voorstellen dat dit soort artikelen een hele grote doelgroep aantrekken die er wel last van hebben. Fijn om te horen dat jij het nu onder controle hebt! Fijn weekend. Liefs

  • Dankjewel. Ja, men zegt dat het weg gaat na je pubertijd maar voor een deel van de mensen is dat helaas niet het geval. Jij ook fijn weekend!

 2. Ik verkoop een biologische lijn waar ik veel bloggers en mensen al mee heb geholpen, zij zijn na jaren weer helemaal vertrouwd met hun gezonde huid. als je op mijn blog kijkt kan je onder het kopje ha-ra alle informatie vinden.
  Ik hoop jou misschien te mogen helpen

  • Bedankt voor je reactie. Zoals ik al schreef ben ik op dit moment ‘ test moe’ en tevreden over Differin gel. Dit blijf ik dan ook voorlopig gewoon gebruiken 🙂

 3. Ik heb ook last van puistjes en ik ben al 33. Maar bij mij is dat te wijten aan hormonen en stress. Ik heb nu ook vooral puisten bij mijn kin en nek zoals bij jou. Ik heb ook differin gel gebruikt. Dat werkt inderdaad als een tierelier! Ik heb het al een tijd niet meer gebruikt. Dus ik moet maar weer een nieuwe bestellen. Bij mij werkt het vooral op de puisten die heel hard en pijnlijk zijn. Daar is het vooral goed voor.

  Misschien heb jij ook veel last van hormonale acné? Zodra ik ongesteld word, worden de puisten namelijk erger.

  • Heel herkenbaar verhaal Nelly. Ja, dat heb ik ook. Bij mij is het probleem ook hormonaal. Ik zou idd zeker de Differin gel weer gaan gebruiken als het bij jou ook goed werkt. Houd deze website in de gaten want aankomende week zal ik het artikel over de Niacine vitaminepillen plaatsen. In combinatie met deze gel werkt dit bij mij het beste tegen acne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge