Dit is waarom steeds meer collega’s bruin haar hebben

Misschien is het je al opgevallen dat steeds meer (met name) vrouwen hun haren bruin verven. Zeer licht, geblondeerd haar zie je steeds minder. Maar hoe komt dat nu eigenlijk? Nou, er zit een stukje psychologie achter. Want jawel, de pandemie heeft zelfs invloed op onze haarkleur…

Dit is waarom steeds meer collega's bruin haar hebben
Photo by Mateus Campos Felipe on Unsplash

Back in the 90’s…

Kun jij je de jaren negentig nog herinneren? Blonde haren zag je bij bekende mensen zoals Britney Spears, Kate Moss, Paris Hilton en Christina Aguilera. Het was dé haarkleur. Ik weet nog dat veel meisjes in mijn klas niets liever wilden dan blond haar. Hoe lichter, hoe beter. 

Die jaren liggen inmiddels al lang achter ons. Sterker nog, er is een nieuwe trend aangebroken. En dat is die van bruin haar. Ook nu zie je dit als eerste bij bekende mensen. Onder anderen Hailey Bieber, Billie Eilish en Gigi Hadid hebben hun haren donkerder laten verven. Dit is ook weer terug te zien in het straatbeeld en op de werkvloer. 

Dit is waarom steeds meer collega’s bruin haar hebben

Sharon Dorram is gespecialiseerd in het kleuren van haren en ziet een duidelijke verandering bij haar klanten. “Bruine tinten hebben de neiging om een ​​meer mysterieuze sfeer te creëren. En extreme transformaties van blond naar bruin zijn trendy.”

Ook haar collega Aura Friedman ziet dat er steeds meer vraag is naar bruine lokken. ”In onzekere tijden vindt men troost bij de overgang naar ‘verwarmende, feel-good kleuren.” Zij denkt dat de praktische kant ook een belangrijke rol speelt omdat deze kleur op lange termijn minder onderhoud nodig heeft. Blonde haren worden namelijk snel gelig, de uitgroei is iets dat constant bijgehouden moet worden en het bleken is bijzonder slecht voor het haar.

Volgens Franck Izquierdo, een van de oprichters van de IGK-salons, is juist de beschadiging aan het haar de reden dat we minder blonde lokken zien. “Gen Z is zich nu meer bewust van hun gezondheid. Ik zie de gezonde brunette als dé trend van het nieuwe jaar.”

Nog meer voordelen

Als je de argumenten van de experts opsomt, ben je geneigd om je haren direct bruin te verven. Zeker omdat je er met bruine lokken sneller serieuzer uitziet dan met een blond kapsel. 

Blond wordt snel geassocieerd met jeugdigheid en bruin met volwassenheid. Daarom worden vrouwen ook wel eens geadviseerd om hun haren bruin te verven. Hier heb ik eerder een artikel over geschreven.

 

Dichtbij jezelf blijven

Hoe ideaal bruine lokken ook klinken, ik weet dat er weinig zo persoonlijk is als je haarkleur. Ik kleur mijn haren al sinds mijn twaalfde rood en zal dit echt niet veranderen. Ik zie dit soort trends en adviezen ook puur als een leuk weetje. Net zoals kleur- en stylingadvies is het goed om te weten wat deze haarkleur met je uitstraling kan doen, maar belangrijker is om dichtbij jezelf te blijven. Want dat is uiteindelijk het belangrijkste.

 

Groetjes,

Aileen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge