Dit zijn de horloges van de grootste CEO’s ter wereld

Voor veel mannen is een mooi horloge een essentieel onderdeel van hun outfit. Je kan ermee laten zien wie je bent, waar je voor staat en vaak ook hoe vermogend je bent. Maar wat de grootste CEO’s ter wereld eigenlijk? In dit artikel laat ik zien wat er om de polsen van Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates en Mark Zuckerberg hangt…

 

De bijzondere horloges van Elon Musk

De oprichter van onder andere Tesla, Paypal en SpaceX heeft inmiddels al een paar horloges versleten. Aan het begin van zijn carrière droeg hij de Rolex DateJust met blauwe wijzerplaat.

 

Dit zijn de horloges van de grootste CEO's ter wereld
V.l.n.r: Rolex DateJust (vanaf €10.000) | TAG Heuer Carrera Calibre 1887 SpaceX Chronograph (vanaf €4.500)| Omega Seamaster Aqua Terra (vanaf €6.800)

Dit is nog een saai model in vergelijking met wat hij tegenwoordig draagt. Zo bezit hij onder meer de Omega Seamaster Aqua Terra. Deze is geïnspireerd door de klassieke duikhorloges, heeft een wijzerplaat van 41 millimeter en een roestvrijstalen band. Ook handig: je kan ermee duiken tot en met maximaal 150 meter diepte.

Musk’s favoriet is de TAG Heuer Carrera Calibre 1887 SpaceX Chronograph. Deze werd in 2012 gelanceerd ter viering van het 50-jarig jubileum van het eerste horloge in de ruimte. Dit eerste model werd door John Glenn in 1962 gedragen.

 

Jeff Bezos horloges

Amazon’s CEO Jeff Bezos draagt meestal de Ulysse Nardin Dual Time. Hij heeft een zilveren wijzerplaat van 42 millimeter en een klassieke uitstraling. De uurmarkeringen zijn lichtgevend en hij is waterdicht tot zo’n 100 meter diepte. De achterkant van de horlogekast is transparant waardoor je het Zwitserse uurwerk ook van binnen kan bekijken.

Dit zijn de horloges van de grootste CEO's ter wereld
Links: Ulysse Nardin Dual Time (vanaf €8.000)| Rechts: Omega Speedmaster Moonwatch (vanaf €7.200)

Net zoals Musk heeft ook Bezos een speciaal horloge dat geschikt is voor bezoeken buiten de aarde. Ter ere van een ruimtemissie ontving hij de Omega Speedmaster Moonwatch. Voor de gelegenheid werd het horloge aangepast zodat hij hem op zijn NASA-pak kon dragen. Op de achterkant van het uurwerk staan de namen van alle bemanningsleden en de vluchtnummers.

 

Eenvoudige horloges voor Bill Gates

Bill Gates staat bekend om zijn functionele en goedkope horloges. Het is door de jaren heen een onderdeel geworden van zijn imago.

Hij draagt vaak het zwarte Casio MDV106-1AV duikhorloge. Inderdaad, net zoals eerdergenoemde heren vindt Gates het belangrijk om zijn horloge onder water te kunnen dragen. Hij kan ermee duiken tot 200 meter diepte.

Dit zijn de horloges van de grootste CEO's ter wereld
V.l.n.r: Casio MDV106-1AV (vanaf €68) | Casio Illuminator Sport Digitaal Chrono W214H-1AV (vanaf €33) | Casio MRW-200H-1B2VDF (vanaf €40)

Een andere favoriet is de Casio Illuminator Sport Digitaal Chrono W214H-1AV. Dit model blijft in leven tot ‘slechts’ 50 meter onder water en is met een kast van 48,2 millimeter vrij groot. Maar er zitten ook een hoop functies op. Zo kun je onder andere een dagelijks alarm instellen, krijg je ieder uur een tijdsignaal, heeft het een volledig geautomatiseerde kalender en een 1/100 seconde stopwatch.

Recent heeft Gates er nog een horloge bijgekocht. Maar echt bijzonder kan ik hem niet noemen. Deze zwarte Casio MRW-200H-1B2VDF lijkt erg op de eerdergenoemde duikhorloge. Zowel de band als de zijkant van de kast zijn van kunststof en hij is waterbestendig tot zo’n 100 meter diepte.

Terwijl bovenstaande heren pronken met hun horloges laat Mark Zuckerberg zijn polsen liever vrij. Hij draagt geen horloges. Maar als hij er ooit eentje gaat dragen, dan verwacht ik dat het een smartwatch zal zijn.

Welk horloge vinden jullie het mooiste?

 

Groetjes,

Aileen

*De prijzen in dit artikel zijn een indicatie. Het artikel bevat affiliate links. Wanneer jij iets koopt via deze link, dan help jij mee met het voortbestaan van Prettybusiness. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge