Exclusieve kledinglijn voor vrouwelijke predikanten

Want to read in English? Click here

Predikanten kennen we vooral als oudere mannen in grote, wijde gewaden. Veel lagen over elkaar en weinig vorm. Maar dat was wat je vooral vroeger zag. Tegenwoordig zijn er steeds meer vrouwelijke predikanten. Ook wel ‘predikante’ genoemd. Maar de werkkleding is niet meegegaan in deze verandering. Camelle Daley vond het tijd dat er ook aandacht zou komen voor de werkkleding van deze groep. En dat heeft ze gedaan…

Exclusieve kledinglijn voor vrouwelijke predikanten

The Clergy Collection

In 2014 lanceerde Daley met haar bedrijf House of Ilona de speciale Clergy Collection. Niet geheel zonder succes. De modeontwerpster uit Londen kwam al snel internationaal in het nieuws. Onder meer The Washington Post, The Times, Huffington Post en The Guardian schreven een artikel over de nieuwe kledinglijn.

Maar het is niet bij één collectie gebleven. Nee, ze ziet dat er veel behoefte is en speelt constant in op de behoeftes van haar klanten. ”De vrouwen klagen over de wijde, vormloze shirts. Trouwens, waarom zou een vrouw die zich stijlvol en elegant kleedt, zich voor haar werk ineens mannelijk moeten kleden?” zegt Daley. Daarom blijft ze vernieuwen en bestaat de collectie inmiddels uit verschillende items. De vrouwelijke predikante kan los gaan bij haar jurken, rokken, jassen, colbertjes en tops. Een liefhebber van denim of roze? Ook dat is geen probleem…


Met zoveel keuze snapt de ontwerpster ook dat vrouwen het lastig vinden om de juiste outfit te kiezen. Maar gelukkig begrijpt Daley als geen ander dat ieder figuur een andere outfit nodig heeft. En dus heeft ze een schema gemaakt met daarbij de verschillende figuurtypen, inclusief welke kleding daar bij past. Super handig!

Ik vind het onwijs gaaf dat Daley op deze manier de werkkleding van de vrouwelijke predikante modern en passend heeft gemaakt. Sterker nog, ik kan mij voorstellen dat er ook vrouwen zijn die deze kleding in hun vrije tijd willen dragen. Of misschien wel op kantoor. Althans, ik zie wel wat items die ik graag zou willen dragen.

Mocht jij zelf een predikante zijn, er één kennen of gewoon dol zijn op deze kleding, The Clergy Collection wordt wereldwijd verzonden. De prijzen variëren van €63 voor een shirt tot €227 voor een lange jurk. Aan de curvy dames is trouwens ook gedacht. De items zijn te koop in maat 32 tot en met maat 58.

Ik ben benieuwd wat jij van deze kleding vindt. En mocht je naar de kerk gaan, wat zou jij er van vinden als je een predikante hierin zou zien?

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge