De French Twist op het werk

Ik steek vrijwel dagelijks mijn haren op. Juist omdat de kleur zo opvallend is vind ik het mooi om een elegant kapsel te creëren. Nu vragen regelmatig mensen hoe ik dit nu precies doe. Waarom vertel ik daar niet vaker iets over? Juist! Dus vandaag ga ik het hebben over de manier waarop ik mijn haren oprol voor zakelijke gelegenheden. Tijd voor een artikel over de French Twist op het werk: waarom het een geweldig kapsel is en hoe jij deze zelf kunt creëren.

French Twist?

Mocht je even niet meer weten wat een French Twist precies is, dan kun je de foto hier onder bekijken.

De french twist op het werk

Dit kapsel droeg ik tijdens één van mijn laatste fotoshoots. Na de publicatie van het artikel kreeg ik complimenten over mijn haar. Mensen zeiden dat ze het mooi vonden, maar ook dat het er zo moeilijk uitziet. Voor mij is dit echt één van de makkelijkste kapsels. Sterker nog, ik draai mijn haren binnen een minuut in deze rol en met een paar schuifspeldjes zit het vast.

Nu snap ik dat dit heel makkelijk klinkt en dat je zonder ervaring echt niet zo snel je haren kunt opsteken. Daarom ben ik voor jou op zoek gegaan naar de beste tutorials over de French Twist. Want iedereen kan het kapsel maken, zolang je haar maar ten minste op je schouders komt.

Methode 1: Vastzetten aan de zijkant

Op onderstaande video zie je de methode die in mijn ogen het makkelijkste is. Zo steek ik mijn haren ook altijd op. Door je haar eerst aan de zijkant vast te zetten zakt het namelijk niet zo snel uit. Oh, en het elastiekje sla ik vaak over. Dat is in mijn ogen niet echt nodig.

Methode 2: kort haar

Dit is een handige manier wanneer je kort haar hebt. Het duurt wat langer, maar dan heb je ook wat.

Methode 3: Extra volume

Dit is een goeie methode voor diegene die dun haar hebben of gewoon wat extra volume willen. Ook dit kost wat meer tijd dan de eerste methode, maar je ziet er meteen wel heel chique uit. Ik heb het zelf wel eens geprobeerd en draag het nog wel eens voor de afwisseling.

Nu zul jij je misschien afvragen waarom nu juist dit kapsel zo handig is om te dragen op het werk. Er zijn verschillende redenen:

  1. Door je haren te draaien kun je heel makkelijk je dode punten verbergen. Het is dus ook meteen een manier om die knipbeurt een beetje uit te stellen.
  2. Als je het onder de knie hebt, dan kun je het binnen één minuut. En dat is wel zo handig als je haast hebt in de ochtend, omdat je snel naar het werk moet.
  3. Je hebt in principe alleen een paar schuifspeldjes nodig. Nu ik het zelf vaker heb gedaan, doe ik het ook wel eens onderweg. Een staart is zo… gewoon?
  4. Hoe fel gekleurd je haar ook is, het ziet er met de French Twist altijd netjes uit. Heel fijn!

Draag jij ook wel eens een French Twist?

Groetjes,

Aileen

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge